Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Редакторът в новините на БНР Константин Мравов с първа изложба като любител фотограф

Снимка: Константин Мравов


Редакторът в новините на БНР Константин Мравов открива довечера първата си изложба като любител фотограф. В галерия на ул. "Денкоглу" до 21 август ще бъдат изложени фотоси в различен формат, в които не е търсено качеството, а реалността на различни сцени от живота на София.

"При мен снимането е един появяващ се и отиващ си процес през времето - активни периоди и по-пасивни периоди. В самите снимки има едно усещане за несъвършенство с артистична цел. Това са някакви отделни моменти, които са снимани", каза Мравов часове преди официалното откриване.  За предаването "Преди всички" той сподели:

"Има снимки с телефон, снимки различни фотоапарати. Снимано е с много евтини камери, защото просто така се получаваше. Сега съм си купил фотоапарат и ще се прехвърля в нов етап, но този стар етап, който представям, е по-скоро с камери, които съм намирал по всякакъв начин – по шкафове, на заем от приятели…. Използвана е много разнообразна техника, което не е характерно за повечето фотоизложби, защото авторите, когато имат концепция, имат и фотоапарат". 

Константин Мравов снима в София от 2013 година, а в архива му до днес на преден план са графитите, промените в средата и анонимните ѝ обитатели. Затова и първата му изложба се казва "Цигари на бройка", а в нея качеството на изображението не е приоритет. Често дори е обратното –  липсата на фокус и преекспонирането на светкавицата умишлено създават сурови, но и естествени сцени, в които човекът зад обектива е невидимо, но и наблюдателно присъствие. Мравов призна, че не е планирал да прави изложба, но приятелката му е организирала събитието. 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна