Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Цветкова-Маджарова и Райна Попова почитат с концерт диригента Емил Чакъров

Мария Цветкова-Маджарова
Снимка: Ани Петрова

Носителката на приза "Музикант на годината 2017" в анкетата на предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" Мария Цветкова-Маджарова е активен участник в Бургаските музикални празници "Емил Чакъров". Тази година изданието е посветено на 70-годишнината от рождението на маестрото, чиято кратка, но феноменална кариера започва именно от Бургас. Фестивалът започна на 3 юли и ще завърши на 5 септември.

След поредица оперно-оперетни концерти и преди участията ѝ в спектакъл на операта "Турандот" от Пучини на 28 август и в премиерата на оперетата "Бал в Савоя" от Паул Абрахам на 5 септември с трупата на Бургаската опера, Мария Цветкова-Маджарова ще изнесе солов рецитал в съпровод на пиано от Райна Попова. Двете са избрали да представят песни от Рихард Щраус и Георги Златев-Черкин, а една от песните на Щраус - "Успокой се, моя душа" е дала заглавие на целия концерт. Датата е 13 август, начален час 19.00, а мястото - Експозиционен център "Флора" в Бургас.

"Всяка една от тези песни аз съм научила специално за този концерт и всяка една от тях е избрана специално, така че да може да се навърже нишката на цялата драматургия и история на този концерт", споделя певицата.

Подробности за програмата на концерта и за посвещението му Мария Цветкова-Маджарова разказа в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Чуйте в звуковия файл!

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна