Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи се събраха пред Министерския съвет в защита на Десислава Иванчева

Снимка: БГНЕС

Свобода за Десислава Иванчева поискаха привърженици на намиращата се  вече четири месеца в ареста кметица на община Младост. На малоброен протест пред Министерския съвет те изразиха недоволството си от обвиненията в корупция срещу Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова и обещаха след седмица да са много повече.

„Ние сме Деси и Биляна“ пишеше на плаката на протестиращите, които скандираха „свобода“ и настояваха за разследване на разследващите корупционната афера в община Младост. На плакат, озаглавен „Организирана престъпна група“, бяха подредени снимките на Александър Ваклин - бизнесменът, от когото, според прокуратурата,  Десислава Иванчева и Биляна Петрова са поискали половин милион евро, за да му дадат документ да строи в Младост, Петко Дюлгеров - посредник между Ваклин и отстранената от поста кметица и нейната заместничка - той също е в ареста, но преди това разказа на разследващите за корупционната схема. Другите лица от плаката - заместник-главният прокурор Иван Гешев, шефът на комисия „Антикорупция“ Пламен Георгиев и главният прокурор Сотир Цацаров - тях протестиращите държат отговорни за обвиненията и униженията, на които - според тях, са подложени от деня на задържането им Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

Докато подкрепящите Иванчева искаха свобода и за Петрова, стана ясно, че уволнената буквално в съдебната зала Биляна Петрова моли Специализирания наказателен съд да я пусне от ареста. Заседанието във вторник по обед.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени