Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов е в НС за извънредното заседание заради "Олимпик" и проблемите с Търговския регистър

| обновено на 21.08.18 в 13:29
Днес се провежда извънредно пленарно заседание на Народното събрание.
Снимка: БГНЕС

В Народното събрание започна извънредното заседание, на което се обсъжда казуса с фалиралото кипърско застрахователно дружество "Олимпик" и срива на Търговския регистър. В пленарната зала присъства премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министрите на финансите и на правосъдието Владислав Горанов и Цецка Цачева, и цялото ръководство на Комисията за финансов надзор. 

Заседанието е свикано по искане на БСП, като в дневния ред на депутатите фигурират две точки, записани във внесеното от левицата искане.

Първата е проект на решение за предприемане на действия във връзка с отнемането на лиценза за извършване на застрахователна дейност на кипърската застрахователна компания "Олимпик". С него министърът на финансите се задължава да предприеме действия по търсене на възможности за възстановяване на платените суми и гарантиране на правата на засегнатите граждани. Настоява се и Комисията за финансов надзор (КФН) до 7 септември да представи пред Народното събрание цялостен доклад за надзора върху дейността на кипърското дружество у нас, както и информация за актуалното състояние на Гаранционния фонд.

В дневния ред е и изслушване на министър-председателя Бойко Борисов във връзка със сигурността на електронните бази данни, съхранявани от Агенцията по вписванията и Министерството на правосъдието и отговорността за възникналата криза.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна