Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ралица Агайн: Застраховките "Гражданска отговорност" могат да доведат до нови проблеми на пазара

Снимка: bTV

Има рискове в сектора на застраховките "Гражданска отговорност" за автомобилите, които могат да доведат до нови проблеми на пазара. Това обясни в ефира на Би Ти Ви бившият заместник-председател на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн, но уточни, че за тези проблеми са предложени мерки.

По думите ѝ, рисковете са свързани с цената на застраховката "Гражданска отговорност", която не генерира достатъчно приходи:

"Тези рискове са свързани с това, че за миналата година премиите по тази застраховка – т.е. парите, които застрахователите са получили от полиците, не са изцяло достатъчни да компенсират изплащането на обезщетения и другите разходи, които застрахователите правят", обясни Агайн.

В изявление до медиите от Комисията за финансов надзор посочват, че на Управление "Застрахователен надзор" е възложено да извърши детайлен анализ на рисковете в сектора, за който отговаря.

От КФН уверяват и засегнатите клиенти на "Олимпик", че ще положи всички усилия, в рамките на предоставените от закона правомощия, да защити техните интереси и да ги информира своевременно относно правата им и процедурите за защита на тези права.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна