Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобус се преобърна в района между Лесков дол и Своге, има загинали и ранени

| обновено на 25.08.18 в 20:48
Автобус с пътници падна в Искърското дефиле на 2 км преди Своге в посока от София
Снимка: БГНЕС

Загиналите при катастрофата край Своге са 15, а петима са в изключително тежко състояние с опасност за живота. Общо 27 са ранените. Това потвърди здравният министър Кирил Ананиев.

По информация на "Хоризонт" 14 от загиналите са възрастни хора, а 15-ият загинал е млад мъж.

7 души са хоспитализирани в "Пирогов“, трима в "Св. Анна“ и двама във Военномедицинска академия. Това заяви за "Хоризонт" говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Областната дирекция на МВР в София откри телефон за връзка на близките на пострадалите при тежкия пътен инцидент край Своге. На 02 982 50 39 роднини на пострадалите могат да потърсят информация за настанените в столичните болници за оказване на медицинска помощ.

Към 17.10 часа е получен сигнал за инцидент с автобус в района между Лесков дол и Своге, на около 2 км преди града, посока от София. По неизяснени засега причини и по първоначална информация автобусът е излязъл извън пътното платно, преобърнал се е и е паднал на площадка под нивото на пътя, след като се е ударил в няколко автомобила.

Част от пострадалите са от село Световрачане, каза за БНР кметът на селото Светла Николова. Все още няма информация колко души от селото са пътували в автобуса. Близките им се опитват да се свържат с тях, но не успяват, каза Светла Николова. Хората са били на екскурзия в района, организирана от местния пенсионерски клуб и фирма от Нови Искър. Повечето са в пенсионна възраст, каза още кметът на Световрачане.

В района на катастрофата е имало изключително силна буря. Заради силния дъжд районът е бил с изключително ниска видимост и най-вероятно заради това се е стигнало до инцидента.

Към мястото на събитието пътува вътрешният министър Валентин Радев.

Участъкът на инцидента временно е затворен за движение. Трафикът се спира от патрули на Пътна полиция откъм Нови Искър и Ребърково.

Обходен маршрут:

Посока гр. София: гр. Своге – Искрец – Бучин проход.

Посока гр. Своге: път II-18 Околовръстен път – Костинброд – Бучин проход.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна