Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И спасена дузпа не помогна на "Байер" (Леверкузен) срещу "Борусия" (Мьонхенгладбах)

"Байер" Леверкузен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Борусия" (Мьонхенгладбах) стартира новото футболно първенство в Германия с домакински успех с 2:0 над "Байер" (Леверкузен). Вратарят на гостите Рамазан Йозджан спаси в 38-ата минута дузпа, изпълнена от Торган Азар, но не успя да го направи още един път в 55-ата, когато Йонас Хофман се разписа от бялата точка. Три минути по-късно Фабиан Джонсън вкара за 2:0, след като направи двойно подаване с бразилеца Рафаел. Гостите от Леверкузен опитаха да върнат поне едно попадение, но бяха спрени от решителната игра на защитата на "зелено-черните".

Скандалът на деня обаче дойде от Волфсбург, където няколко ситуации на терена бяха решени от видео-асистент-съдиите. И докато треньорът на домакините Бруно Лабадия беше щастлив и заяви, че гостите от "Шалке" просто не са имали късмет, то загубилите бяха на друго мнение.

"Студиото за системата ВАР работи в Кьолн. Грешките, които бяха направени, са от човека в Кьолн. Искам да се извиня на съдията на терена за реакцията ни, но грешките му бяха повлияни от друг човек. Ако човекът от кабинката не беше сигнализирал, вероятно съдията на терена щеше да изнесе страхотен мач, иронично каза спортният директор на "Шалке" Кристиан Хайдел. Кралскосините паднаха с 1:2, като червен картон на техен футболист беше показан заради обаждане на човека от кабинката, докато играч на домакините беше върнат след анулирано отстраняване.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна