Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Танцуваща София” вдига настроението три поредни недели

Снимка: Facebook
За трета година проектът „Танцуваща София” ще обучава безплатно всички желаещи да се движат и забавляват в ритъма на танца. През месец септември софиянци и гости на столицата ще имат тази възможност посредством платформата за танц и движение на открито, а емблематични градски пространства ще се превърнат в своеобразни танцови площадки.

Програмата в това издание включва над 15 различни урока, подходящи за всички възрасти, а преподавателите са от цяла София. В три столични парка ще имаме възможност три поредни неделни следобеда да танцуваме в команията на хубави хора, хубава музика и много положителни емоции. 

"Танци на народите" ще се състои на 2-ри септември на Лятната естрада в Борисовата градина, на 16.09 ще разберем що е то  съвременен танц в Южния парк до фонтаните, а на 23.09 ще се обучаваме на стрийт танци в кино "Кабана" с един хубав денс батъл за финал. 

Идеята на „Танцуваща София“ е да излезе извън традиоционните танцови зали и по този начин, показвайки красотата и полезността на танца в различните му видове, да заплени повече хора да започнат да танцуват. 

Милена Виденова, ръководител на проекта "Танцуваща София" ни разказва още - чуйте.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна