Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Следователи от НСлС вземат проби от пътя, където стана катастрофата край Своге

| обновено на 31.08.18 в 15:52
Снимка: БГНЕС

Служители на Националната следствена служба вземат проби от пътя, където стана катастрофата край Своге.

Процесуално-следствените действия продължават с тежка механизирана техника под надзора на Националната следствена служба и лично от директора ѝ Борислав Сарафов, както и от експерти от Института по пътищата и мостовете към Агенция "Пътна инфраструктура“. В момента се правят два дълбочинни разреза на настилката и ще се вземат и проби от повърхността на асфалта. От пробите ще се установят състоянието, съставът и начинът на изпълнение на пътя. 

Директорът на Национална следствена служба Борислав Сарафов обясни, че след като се вземат пробите, ще може да започне ремонтът на пътя, а в понеделник ще се реши къде ще бъде извършен анализът на пробите, но най-вероятно това ще стане в лаборатория извън страната, за да се избегнат всякакви съмнения за достоверността на получените по-късно резултати. Ако се установи, че пътят е строен извън параметрите на приетата спецификация, ще бъдат повдигнати и обвинения на замесените страни, обяви още Борислав Сарафов.

Заради провеждането на процесуално-следствените действия движението по пътя София – Своге беше затворен в 10 часа. Прогнозата е, че ще остане затворен до 18 часа. Обходните маршрути са Своге – Бучин проход и София – Костинброд.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени