Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

18 души пострадаха при тежка катастрофа на пътя Разград - Попово

| обновено на 08.09.18 в 16:04
Снимка: Радио Шумен

18 души пострадаха при сблъсък между микробус и ТИР на пътя Разград - Попово.

Около 10 часа днес, микробус със силистренска регистрация се е ударил челно в разградски ТИР на един от завоите към местността „Пчелина“. В буса, шофиран от 57-годишен мъж, пътували 17 души - пенсионери от силистренското село Страцимир, които отивали на събор в поповското село Садина. Всички пътници и шофьорът на буса са откарани в разградската болница. Най-тежко е състоянието на 81-годишен мъж, който е в кома, със съчетани травми и опасност за живота. Още трима имат по-сериозни наранявания.

"18 човека са докарани в болницата. Екипите са сформирани, бяха на място, посрещнаха всички пациенти, оказаха им първа помощ, приети са и са стационирани по отделения в зависимост от тежестта и травмите, който имат. Всички пациенти са уточнени вече - има пациенти със счупвания, има и с травми на гръдния кош, но имаме и пациент, който е в кома. От скенера се установи фрактура с кръвоизлив. Другите са с по-леки травми. Ще видим как ще се развият нещата при тежко засегнатия пациент. Ако трябва, ще търсим на по-високо ниво, но засега не ми е докладвано, че имаме някакъв проблем, с който не можем да се справим", каза директорът на болницата в Разград д-р Гечо Жеков.

Алкохолните проби на двамата водачи - на ТИР-а и на микробуса, в който са пътували възрастните хора, са отрицателни. Това обяви говорителят на Областната дирекция на полицията в Разград Илиана Георгиева.

„Водачът на ТИР-а – мъж на 48 години, от Разград, е задържан за инцидента. Колегите и в момента продължават да извършват оглед на местопроизшествието, за да се изяснят в детайли обстоятелствата. Първоначално предположението е, че ТИР-ът е навлязъл с по-висока скорост в този завой и е навлязъл в платното, където се е движел микробуса и така се е стигнало до челния удар“. 

Възстановено е движението по пътя Разград - Благоево, който беше временно затворен заради катастрофата.  

Заради катастрофата вицепрезидентът Илияна Йотова прекрати участието си в събора в село Садина, посети потрадалите в разградската болница и обсъди с медиците състоянието им. Вицепрезидентът предложи съдействие в случай на необходимост, съобщиха от прессекретариата на президента.

Възстановено е движението по АМ "Хемус" в посока Варна при км 355-ти, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". По-рано през деня магистралата беше затворена в този участък заради катастрофа.
Движението по пътя Своге - София се осъществява в една лента, поради полагане на хоризонтална маркировка, съобщиха още от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура".

Движението се регулира с пътни знаци и полиция.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна