Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британецът, пребил в Слънчев бряг, възрастен мъж, остава в ареста

27-годишният британец Дани Джеймс, който преби в хотел в Слънчев бряг, възрастен шотландец с увреждания остава в ареста, реши Районният съд в Несебър.

Мотивите са, че той може да се укрие, да се опита да напусне страната или да извърши друго престъпление. Две са обвиненията срещу агресивния британец Дани Джеймс - непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за нанасяне на телесна повреда, причинена по хулигански подбуди.

Прокурорът по делото Стела Машова поиска най-тежката мярка "задържане под стража".

Инцидентът е от 6-ти септември, като малко преди това до външен бар на басейн и до рецепцията на хотела е буйствал, замервал с обувки служители на хотела, като успял да удари и един от тях. След това в коридор на 5-ти етаж, безпричинно нападнал 60-годишния шотландец, който бил трудно подвижен и се придвижвал с помощта на бастун.

В съда Дани Джеймс каза, че съжалява, не е агресивен, няма намерение да напусне страната, както и че е готов да плати 10 000 лв гаранция. Според адвоката му Веселин Анестиев, агресията на Джеймс се дължи на изпитото количество бира, уиски и бейлис.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна