Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП продължава да иска оставките на правителството

| обновено на 10.09.18 в 18:46
Снимка: БГНЕС

БСП продължава да настоява за оставката на цялото правителство.

Това се казва в позиция на най-голямата опозиционна формация по повод решението на управляващата коалиция да номинира нови министри на вътрешните работи, на регионалното развитие и на транспорта.

Според социалистите тримата кандидати - съответно Младен Маринов, Петя Аврамова и Александър Манолев, ще продължат "досегашната вредна политика на правителството". БСП твърдят, че смяната на Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски след катастрофата край Своге е отчаян ход, с който управляващите се опитват да купят време.

Междувременно президентът Румен Радев заяви в Шумен, че предсрочни избори в този момент няма да доведат до излъчване на ново мнозинство:

“Българското общество има пред себе си изключително тежки проблеми за решаване. Моят призив е към политическите партии - всички да се обърнат към проблемите на българите. Призовах правителството и към своите отговорности. Към момента то тиражира серийни скандали и интриги, за да очерни своите опоненти и да прикрие най-важните проблеми на нашето общество - корупцията и беззаконието“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна