Прокуратурата иска отстраняването на зам.-министъра на транспорта Ангел Попов

| обновено на 12.09.18 в 18:17
Ангел Попов
Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура поиска отстраняване на заместник-министъра на транспорта Ангел Попов. През март спрямо него беше внесен обвинителен акт за извършена измама с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 8000 евро. В Софийски районен съд е образувано съдебно производство. Пред “Хоризонт“ Попов заяви:

“Нямам коментар, защото нищо не съм получил. Това го разбирам от медиите и не знам нито мотиви, нито нищо. Осем хиляди евро съм искал на някой, който няма свидетели за 2012 година. Е как така ще искам на някой, и ако аз съм му дал, то е било пред свидетели, с някакъв документ, на незнайна дата през 2012 година съм дал. Освен това, това дело е от частен характер. Аз 2012 година нямам нищо общо с нито една от организациите, с които в момента работя или са близки до министерството. Разбира се, че нямам нищо общо. Аз тогава не съм бил никакъв. Освен това, когато кажеш на някой човек, че е дал някакви пари без свидетели, нали разбирате, че това звучи несериозно“.

Ангел Попов заяви също, че не смята да се оттегля от поста си.

“Защо трябва да се оттеглям. Не е нужно“, каза той. 


Още от категорията
Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов

Сидеров: Противоречията в "Обединени патриоти" са преодолени, коалицията остава

Противоречията в "Обединени патриоти" са преодолени, коалицията остава - това обяви лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група Волен Сидеров след края на заседанието на коалиционния съвет днес следобед.  „Разбира се, че оставаме, няма проблем. Няма нищо какво да ви кажа. Аз съм само един прост депутат. Всичко е наред,..

обновено на 20.11.18 в 18:33

Властите в Унгария са предоставили политическо убежище на Груевски, твърди унгарски вестник

Унгарските власти са удовлетворили молбата на бившия премиер на Република Македония Никола Груевски да му бъде предоставено политическо убежище, съобщават световните агенции, като се позовават на публикация на унгарския проправителствен вестник "Модяр идьок". По-късно информацията беше потвърдена от самия Груевски в профила му във Фейсбук. Според..

обновено на 20.11.18 в 18:30

Емилия Милчева: Ситуацията в управлението прилича на счупена чаша

Ситуацията в момента в управлението е като счупена чаша, коментира в предаването "Нещо повече" журналистът Емилия Милчева: "Аз мисля, че за всички е ясно, че  това, което става в момента, е все едно да се налива вода във счупена чаша, т. е. образно казано, дори и да се залепи чашата, една малко по-гореща течност би я разпукала и това е само..

публикувано на 20.11.18 в 17:51

Геновева Петрова: Има сериозни разломи както в малката, така и в голямата коалиция

Има сериозни разломи както в малката, така и в голямата коалиция, заяви по повод днешната среща на лидерите на Обединените патриоти социологът от "Алфа Рисърч" Геновева Петрова. В предаването "Нещо повече" тя коментира: "Това, което със сигурност разбрахме през днешния ден, е, че в Министерския съвет се провежда обявеният дни по-рано..

публикувано на 20.11.18 в 16:58

Бюджетната комисия одобри таван на обезщетенията за далечни роднини

Обезщетения за неимуществени щети до 5 хиляди лева при смърт на пътя ще се получават от далечни роднини, включително брат и сестра на загиналия. Това записаха депутатите от бюджетната комисия в Кодекса за застраховането на второ четене. За близките роднини - съпруг, съпруга, деца, родители, обезщетението няма да има таван. Текстовете ще..

публикувано на 20.11.18 в 16:34

БСП предлага намаляване на депутатските заплати

БСП внася законодателно предложение за намаляване с 543 лева на депутатските заплати, което е 18-процентно увеличение за последните години. Левицата предлага да се върнат на заплатите от 42-рото Народно събрание, както и промяна на формулата, по която се формират заплатите на депутатите. Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че това е трети..

публикувано на 20.11.18 в 15:19

Противоречиви оценки получи законопроектът за социалните услуги в НСТС

Законопроектът за социалните услуги обсъди Националният тристранен съвет. Той получи подкрепата на 4 от представителните организации. Асоциацията на индустриалния капитал в България и синдикатът КТ "Подкрепа" се въздържаха да подкрепят законопроекта, с който се предвижда децентрализация на услугите, за които ще отговарят общините. Българската..

обновено на 20.11.18 в 14:44