Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Много от тротоарите в Ловеч са непроходими, показа проверка по сигнал на слушател

Снимка: община Ловеч

Преди седмица слушателят Марин Колев от Ловеч подаде сигнал в ефира на предаването „Хоризонт за вас“, че тротоарите на ул.“Стара планина“ са отрупани със строителни материали, непроходими са за пешеходци, а в района има и училище.

Проверка на нашия кореспондент Пламен Христов установи, че освен там непроходими за пешеходци тротоари са много в Ловеч и заради паркираните автомобили по тях се налага деца и възрастни, майки с колички и инвалиди да вървят по пътното платно, което крие сериозна опасност за хората.

Години наред властите в Ловеч не могат да решат проблемите с паркираните автомобили и натрупаните строителни материали по тротоарите в града. На много от улиците тротоарите са в лошо състояние и са непроходими.

Марин Колев обясни: „Няма никакво пространство за движението на хората и от двете страни. Това е в продължение на няколко години.“

При съвместната проверка, която извършихме със заместник-кмета на Община Ловеч Даниел Колев се оказа, че по тротоарите и от двете страни по улицата има много паркирани автомобили. Освен това фирмите там, които продават строителни материали са струпали част от тях на тротоара: „Проблем, по който съвместно работим и по сигнали на граждани и като превантивна дейност“.

Марин Колев е подавал сигнали както в Общината, така и в полицията.  По повод това заместник-кметът посочи: „Има санкционирани нарушители, които са спрели неправомерно. Две са фирмите, на които са съставени протоколи за предупреждение и е даден срок за отстраняване на нередностите. На две от фирмите са съставени и актове.

Стефко Веселинов, който първо каза, че е случайно там, но после се оказа, че е  съпруг на собственичката на една от въпросните фирми, се опита да обясни защо строителните материали са на тротоара:

„Един некадърен шофьор не успя да вкара гондолата отзад и я изсипа и избяга“.

Ден след извършената проверка, пясъкът все още беше на тротоара.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна