Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празници в Акве Калиде

БНР Новини
Акве Калиде
Снимка: aquae-calidae.com

На 15 и 16 септември Туристическият комплекс „Акве Калиде“ ще отбележи своя празник. Гостите могат да се докоснат до бита и да съпреживеят дните на предците ни, живели през средните векове. Излиза и специална книга за древния град, която ще бъде представена пред публиката на 14 септември в рамките на празниците, и на 21 септември по повод Деня на европейското сътрудничество. Посетителите могат да разгледат средновековния лагер, построен и обитаван от членовете на Сдружение за средновековни възстановки „Чигот“ и „Традиция“ – Велико Търново. Програмата включва представяне на средновековната кухня на българите с демонстрация на приготвянето на автентични гозби по традиционен начин. За любознателните посетители определено ще е интересен Музеят на открито с реплики на бойни оръжия, брони, дрехи и аксесоари, със специален подарък от домакините. Който желае, може безплатно да изпробва своите умения в стрелба с лък в празничните дни.
За най-малките има разнообразни игри, на които са си играли децата преди повече от 5 века. За порасналите посетители в лагера ще отвори „средновековна пивница“, в която ще се предлага и дегустация на медовина.
Но какво всъщност е Акве Калиде? Весела Христова с удоволствие е готова да разказва на гостите за този изумителен обект на културно-историческото наследство.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна