Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Желязков е новата номинация за министър на транспорта

| обновено на 17.09.18 в 21:32
Снимка: БТА

Росен Желязков е новата номинация за министър на транспора, след като миналата седмица предложеният Александър Манолев отказа да смени Ивайло Московски заради медийни публикации.

Настоящият председател на комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков е предложението на управляващата коалиция за транспортен министър. Това стана ясно след третия коалиционен съвет и бе обявена от лидера на парламентарната група на ОП Волен Сидеров. 

Желязков оглави комисията през 2017 година, а преди това отговаряше за електронното управление, също така той бе главен секретар на МС в първия мандат на Бойко Борисов като премиер. Името на Росен Желязков стана известно като единственият обвинен за аферата "Костинброд" от изборите през 2013 година след първата оставка на Бойко Борисов. По случая обаче Желязков чу оправдателна присъда.

И Волен Сидеров, и заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов призоваха президента Румен Радев да подпише указа за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, за да може да оглави министерството. И двамата предложиха среща на Румен Радев, така че да изяснят всички обстоятелства около случилото се. 

Технократ, добре запознат с информационните технологии, това което е необходимо и за съставяне на електронно правителство“, подчерта Волен Сидеров. 

От своя страна зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов призова президента Румен Радев да подпише указа за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР.

С негово лично волеизявление, той желае да бъде освободен от длъжността главен секретар и с политическото решение, което сме взели, той да бъде бъдещият министър на вътрешните работи. Към настоящия момент все още указът не е подписан“, посочи Цветанов. 

Очаква се оставките да бъдат разгледани и гласувани в четвъртък, ако президентът Румен Радев подпише указа за освобождаването на Младен Маринов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна