Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ахмед Башев: Война между ГЕРБ и ДПС в Гърмен няма, има война между ГЕРБ и Минка Капитанова

Минка Капитанова - кмет на Гърмен
Снимка: БГНЕС

„Война между ГЕРБ и ДПС в Гърмен няма, има война между ГЕРБ и Минка Капитанова. ГЕРБ и ДПС са истински опоненти, те не са врагове, докато кметът на общината е враг на всички“. Това заяви в предаването „Преди всички“ бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев.

Преди дни общинското ръководство на ГЕРБ оттегли своя зам.-кмет в Гърмен и оттегли доверието си от кмета Минка Капитанова, която спечели последните местни избори и с подкрепата на ГЕРБ.

„Капитанова не е от ДПС и никога не е била. Сега прави политически завои, естествено за да търси подкрепа за следващите избори. Нормално е поведението на ГЕРБ. Това управление е белязано единствено от интриги, сплетни, лични интереси, корупция, от война с местните кметове и общинския кмет, страх, омраза - пълна селяндурщина“ каза Башев.

„Такова чудо не може да съществува в управлението на една община. Затова ГЕРБ правят тези маневри, но те не са насочени срещу ДПС, въпреки че ГЕРБ прочетоха една обиждаща ДПС декларация. Те цитират 25-годишен период. Аз мога да отговоря за един 14-15-годишен период, в който съм бил кмет. Онова, което аз съм направил през тези години, сегашното управление не може само него да поддържа, камо ли да направи някакъв друг проект. По мое време проектите бяха за десетки милиони левове, а сега за 6 години управление на Капитанова заедно с ГЕРБ имат проекти за 0 лв. Така че за лош модел на управление не трябва да говорят. За политически уволнения сега могат да говорят, но за това не трябва да говори само ГЕРБ, първо трябва да говори ДПС“, коментира бившият кмет на Гърмен.

Башев подчерта, че още от началото на управлението на Капитанова са започнали масови уволнения на хора от ДПС. „След това дойде редът на ГЕРБ, чиито хора тя започна да гони с една единствена цел - да създаде интрига между ГЕРБ и ДПС, за да може да излезе на повърхността“, отбеляза той.

„Нито ДПС, нито ГЕРБ, нито който и да е беше основният фактор в нейното избиране. В нейното избиране за кмет основният фактор бяха парите“, категоричен бе Ахмед Башев и подчерта, че тези пари са дадени от бизнесмен, който получава много обществени поръчки.

За нечестно спечелените обществени поръчки е имало многобройни сигнали, каза още бившият кмет и добави: „Някой правеше чадър. Сега този някой го няма вече. Един пример - една обществена поръчка за 1,7 млн. лв., доказана с решение на Върховния съд, че е незаконосъобразна, въпреки това е изпълнена и изплатена“.

Капитанова няма да кметува в изолация, но ще е в ежедневни, ежесесийни пазарлъци, смята Башев.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна