Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европа победи тима на Света в турнира "Лейвър къп"

Тим "Европа"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Европа спечели титлата на тенис турнира "Лейвър къп" за втора поредна година след успех над тима на света с 13:8 успеха.

В решаващата битка в Чикаго Александър Зверев надигра Кевин Андерсън с 6:7, 7:5, 10:7 и осигури нужните точки на европейците за трофея. Андерсън спечели първия сет след тайбрек, но след това Зверев направи обрат и Европа триумфира.

С ключов принос за успеха на европейците беше и Роджър Федерер. Швейцарецът  също спечели своя мач в игрите по единично, след драматичен успех над Джон Иснър със 6:7, 7:6, 10:7. Роджър Федерер спаси три мачбола и успя да спечели и да даде аванс на Европа, преди Зверев да осигури титлата на европейците. 

"Изключителен турнир. Горд съм с моя отбор. Беше трудно да победим отбора на света, но всички много се забавлявахме. Винаги е забавно да побеждаваш", каза капитанът на Отбора на Европа Бьорн Борг.

Преди година в Прага отново Европа спечели "Лейвър къп", като и тогава със заслуга за успеха бяха Зверев и Федерер. Другите участници в тима на Стария континент Григор Димитров, Новак Джокович, Давид Гофен и Кайл Едмънд за първи път печелят турнира.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!