Eмисия новини
от 14.00 часа

Орлин Павлов – „Още малко...” в „Нощен Хоризонт”

Снимка: БНР

Орлин Павлов ще представи за първи път на живо новия си албум „Още малко...”, от който е и едноименната песен, превърнала се в хит - част от сериала с негово участие „Скъпи наследници”. Концертът е в зала 1 на НДК на 1 октомври, когато е Световният ден на музиката, от 20.00 часа. Това е първият голям самостоятелен лайф на певеца, който ще постави и началото на мини турне - в Пловдив (5 октомври), Бургас (13 октомври), Варна (15 октомври) и Велико Търново (20 октомври).

По време на шоуто ще бъдат представени нови версии на емблематични песни като „Секунда” и „Пълно презареждане”. На сцената ще се качат близо 10 музиканти, както и няколко гост изпълнители, сред които Белослава и JP3 (Живко Петров трио).

Важна фигура в концерта и в цялото турне е музикалният директор на проекта Милен Кукошаров, с когото Орлин бяха част от група „Каффе”. Двамата гостуваха в студиото на „Нощен Хоризонт”, където разказаха „още малко” за предстоящото събитие.

„Албумът, който хората ще чуят на концерта, ще има нови песни. Не съм събрал нещо старо, което да сложа в нова опаковка и да кажа – „ето това са най-добрите неща”. Има нови песни. Има версии на стари. Исках да дам нещо ново на хората. Нещата, които пееш, трябва да са минали по някакъв начин през теб. А когато те са минали, тогава тази автентичност влиза в микрофона и се предава на хората”, сподели Орлин Павлов.

„Всичко около концерта и турнето е трудоемко, но е и приятно. Адмирации към тази смелост на Орлин и чисто музикалния му подход към това събитие. Рядко някой си позволява смелостта и мащаба да излезе с десет музиканти на сцената. Рядко съм гледал в нашите ширини събитие в такъв формат. За мен Орлин е рядък типаж - от американските артисти, които успешно съчетават и танци, и пеене, и театър, и игра. В това отношение той е един от малкото у нас, да не кажа и единственият, защото не се сещам за друго име”, Милен Кукошаров.

На сцената на зала 1 на НДК заедно с Орлин Павлов ще излязат едни от най-добрите български музиканти - Мартин Ташев (тромпет и вокали), Милен Кукошаров (пиано), Васил Вутев (барабани), Борислав Бояджиев (перкусии), Владислав Мичев (тромбон), Димитър Льолев (саксофон), Георги Стойков (тромпет), Евден Димитров (бас), Волен Милчев (вокали), Ангел Дюлгеров (китара), DJ Stephan Love.

Повече за предстоящия концерт, както и за първите стъпки на сцената и в музиката – чуйте в звуковия файл от интервюто на Станислава Пирчева с Орлин Павлов и Милен Кукошаров.

Още от

Мадлен Пейру

публикувано на 23.05.19 в 10:25

„Манру“ от програмата на OperaVision

публикувано на 21.05.19 в 18:27