Орлин Павлов – „Още малко...” в „Нощен Хоризонт”

Снимка: БНР

Орлин Павлов ще представи за първи път на живо новия си албум „Още малко...”, от който е и едноименната песен, превърнала се в хит - част от сериала с негово участие „Скъпи наследници”. Концертът е в зала 1 на НДК на 1 октомври, когато е Световният ден на музиката, от 20.00 часа. Това е първият голям самостоятелен лайф на певеца, който ще постави и началото на мини турне - в Пловдив (5 октомври), Бургас (13 октомври), Варна (15 октомври) и Велико Търново (20 октомври).

По време на шоуто ще бъдат представени нови версии на емблематични песни като „Секунда” и „Пълно презареждане”. На сцената ще се качат близо 10 музиканти, както и няколко гост изпълнители, сред които Белослава и JP3 (Живко Петров трио).

Важна фигура в концерта и в цялото турне е музикалният директор на проекта Милен Кукошаров, с когото Орлин бяха част от група „Каффе”. Двамата гостуваха в студиото на „Нощен Хоризонт”, където разказаха „още малко” за предстоящото събитие.

„Албумът, който хората ще чуят на концерта, ще има нови песни. Не съм събрал нещо старо, което да сложа в нова опаковка и да кажа – „ето това са най-добрите неща”. Има нови песни. Има версии на стари. Исках да дам нещо ново на хората. Нещата, които пееш, трябва да са минали по някакъв начин през теб. А когато те са минали, тогава тази автентичност влиза в микрофона и се предава на хората”, сподели Орлин Павлов.

„Всичко около концерта и турнето е трудоемко, но е и приятно. Адмирации към тази смелост на Орлин и чисто музикалния му подход към това събитие. Рядко някой си позволява смелостта и мащаба да излезе с десет музиканти на сцената. Рядко съм гледал в нашите ширини събитие в такъв формат. За мен Орлин е рядък типаж - от американските артисти, които успешно съчетават и танци, и пеене, и театър, и игра. В това отношение той е един от малкото у нас, да не кажа и единственият, защото не се сещам за друго име”, Милен Кукошаров.

На сцената на зала 1 на НДК заедно с Орлин Павлов ще излязат едни от най-добрите български музиканти - Мартин Ташев (тромпет и вокали), Милен Кукошаров (пиано), Васил Вутев (барабани), Борислав Бояджиев (перкусии), Владислав Мичев (тромбон), Димитър Льолев (саксофон), Георги Стойков (тромпет), Евден Димитров (бас), Волен Милчев (вокали), Ангел Дюлгеров (китара), DJ Stephan Love.

Повече за предстоящия концерт, както и за първите стъпки на сцената и в музиката – чуйте в звуковия файл от интервюто на Станислава Пирчева с Орлин Павлов и Милен Кукошаров.

Още от категорията
Саможертвата на Иван Сусанин, картина на Константин Маковски

90 години от рождението на Иван Маринов

Иван Маринов - диригентът, композиторът, педагогът, човекът! На 17 октомври той щеше да навърши 90 години, на него посвещаваме съботната вечер. По подобие на емблематичните имена в българската култура и Иван Маринов оставя след себе си многобройни записи на симфонични и оперни творби, спомени от срещи с велики личности от световния музикален и..

публикувано на 20.10.18 в 07:30

Атанас Кръстев - успехът е човек да е щастлив

В късната петъчна вечер на 19 октомври в предаването „Български изпълнители” ще ви срещнем с Атанас Кръстев. Продължавайки професионалния път на семейството си, Атанас Кръстев се изявява на концертната сцена от 6 годишен. Възпитаник е на Националното музикално училище „Любомир Пипков”, Националната музикална академия „Панчо Владигеров”, през 2011..

публикувано на 19.10.18 в 16:25

Иван Сусанин (Живот за царя) - Опера в 4 действия (5 картини) с пролог и епилог

Музика: Михаил Глинка Либрето : барон Георгий фон Розен, редакция Сергей Городецки Първо изпълнение : 9 декември 1836 г., Санкт Петербург Първо изпълнение в България: 27 ноември 1940 г., София Място и време на действието : Русия, с. Домнино, Москва и Полша, от есента на 1612 г. до зимата на 1613 г. Действащи лица: Иван Сусанин, селянин..

публикувано на 19.10.18 в 15:57

Станислав Пандин - Траша: С творческия хаос се разбираме чудесно

Какво би излязло от хлапе, което на 11 години отива със сестра си до ЦУМ, за да си купи китара? Най-вероятно то става музикант. Станислав Пандин, по-известен като Траша, днес работи в Държавната агенция за закрила на детето и преподава в Софийския университет. В продължение на 13 години е училищен психолог, а с адвокат Йордан Костов..

публикувано на 19.10.18 в 12:10

Чарли Хейдън

Джазмен, определен от сп. "Тайм" за "един от най-надарените и смели джаз музиканти", това е Чарли Хейдън. За съжаление той си отиде от този свят неотдавна, на 76 г. Последният му албум носеше заглавието "Last Dance" - може би усещане за пътя към друг свят. В него талантливият басист си сътрудничи отново с добър, стар приятел  - пианиста Кийт Джарет . С..

публикувано на 19.10.18 в 10:25
Марк Рибо

„Аларма Пънк Джаз“ с тридневен фестивал на 22, 23 и 24 октомври

В началото на следващата седмица – на 22, 23 и 24 октомври – концертната платформа „Аларма Пънк Джаз“ на БНР се завръща към фестивалния формат. Поводът, разбира се, е 10-годишния юбилей на „Аларма“. Тридневният „Аларма Пънк Джаз Фест“ ще бъде открит в понеделник (на 22 октомври) в клуб *Mixtape 5*, B-Side с The Cavemen от Оукланд, Нова Зеландия –..

публикувано на 18.10.18 в 17:20

Визитка на Константин Илиевски

Константин Илиевски е потомствен музикант. Носи името на покойния си дядо – теоретик и музикален педагог. Баща му е композитор, майка му и баба му Анна Илиевска – преподавателки по пиано. Произхожда от фамилия на известни български музиканти. Започва да учи пиано на 5 години при проф. Милена Куртева в София, а на 13 години продължава обучението си в..

публикувано на 18.10.18 в 16:35