Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации
Янина Кашева

Актрисата Янина Кашева: Любовта и жаждата за знание ни правят по-богати

Любов е ключовата дума към актрисата Янина Кашева, известна с нашумелия в края на седемдесетте години на миналия век филм „Всичко е любов”. Любов, защото всичко, което създава на сцената или в живота, е направено с много любов. Тя е напълно отдадена..

публикувано на 28.02.18 в 17:23

Ева и Ива Валентинови: "От малки сме верни на фолклора"

Ева и Ива Валентинови са родени на 01.11.1986 г. в град Перник.Първите музикални прояви на близначките са през 1994 година.Изучават хореография,пиано,солфеж и народно пеене в Дом на Миньора гр.Перник. През 2000 година кандидатстват и са приети в НУФИ..

публикувано на 12.02.18 в 18:50

Георги Братанов: „От нямане на време за любов сме заприличали на ангели“

"От нямане на време за любов сме заприличали на ангели". Стихът е на поета Георги Братанов, който ни напусна през пролетта на 2000 година. Неговото име носи Младежкият дом в Ямбол, но кой все още го помни и чете творчеството му? От репортажа..

публикувано на 12.02.18 в 18:30

Със златна панделка можем да подкрепим децата с рак на 15-ти февруари

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев бяга над 36 часа в подкрепа на децата с онкологични заболявания. Със събраните средства те ще заминат за Москва, където ще участват в Игрите на победата. Бяха много тежки 36 часа, но човек, когато реши..

публикувано на 12.02.18 в 11:34

Георги Марков: „Обичам да ям, но не и да ме ядат“. Книгата "Снимки с познати" на проф. Инна Пелева ни предлага "среща" с него

"Снимки с познати" е най-новата книга на професор Инна Пелева. Книга, която прави опит да отговори на въпросите: защо Георги Марков напуска страната си през 1969-а? Как навремето са звучали художествените му текстове - на фона на онова, което..

публикувано на 12.02.18 в 09:45

Нели Димитрова: "Заради три дървета от рядък вид преместих строителството на един блок"

Нели Димитрова е родена в София. Целият й трудов стаж е минал в редакцията на вестник "Отечествен фронт" . "Навремето заради три дървета от рядък вид преместих строителството на един блок", казва журналистът Нели Димитрова, която е работила до 1992..

публикувано на 12.02.18 в 07:35
Асен Блатечки

Актьорът Асен Блатечки: Аз съм професионален шофьор, а актьорската професия ми е хоби

Така на шега определя себе си актьорът Асен Блатечки, който в момента играе в 12 постановки и пътува непрекъснато из цялата страна, за да се срещне с публиката. До преди 10 години той си е записвал ролите в киното и театъра, в които е играл. Тогава..

публикувано на 23.01.18 в 16:55

Доц. Елена Узунова: Патриарх Евтимий с делата си доказа, че е истински пастир и водач на българския народ

20 януари, според календара на нашата Църква, е ден на свети Патриарх Евтимий Търновски  - един от най-големите ни църковни и духовни водачи, основател на Търновската книжовна школа през втората половина на 14-ти век.  Доц. д-р Елена Узунова от..

публикувано на 20.01.18 в 10:27
Николай Върбанов

Актьорът Николай Върбанов: Театърът е вид отдушник от напрежението

За актьора от Театър „София” Николай Върбанов театърът колкото го натоварва, толкова го и разтоварва. Не иска да използва някакви високопарни думи за това изкуство. Това е неговата професия, той много я обича и е щастлив, че се е посветил на театъра...

публикувано на 23.12.17 в 13:16
Росен Карамфилов

Росен Карамфилов спечели литературната награда "Владимир Башев"

25-годишният Росен Карамфилов , автор на стихосбирката "Церебрална поезия" и син на покойния художник Кольо Карамфилов , спечели Национална литературна награда "Владимир Башев".  Отличието се присъжда от половин век насам на млад автор до 32 години,..

публикувано на 18.12.17 в 20:44