Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Стефан Диомов: Притеснява ме това, което става с нашия жанр

„Не се спирам да правя музика. Докато имам публика в залата, ще продължавам да работя. Не може да има нещо, което да ме накара да спра да творя. Трудно е, вкусовете се промениха, но въпреки всичко има публика за моите песни, а докато я има, аз ще..

публикувано на 11.05.18 в 11:07

Думите на поета Александър Петров – "любовта, без която не можем"

„Бъди какъвто си“ и „Вдигни очи“, защото „Утре започва от днес“, а „Любовта, без която не можем“ е „Богатство“ и „Безсъние“ в „Нашия град“ в „Петък в полунощ“. Заглавията на част от песните по текст на Александър Петров правят „Черно-бяла..

публикувано на 17.04.18 в 15:11
Митко Щерев

Митко Щерев представя "Усмивката" на "Диана Експрес"

Нов албум и голям концерт промотира в предаването „Нощен Хоризонт“ композиторът Митко Щерев. На 19-и април в София групата „Диана Експрес“ ще представи диска „Усмивката“. Заглавието е по едноименната песен на „Трамвай номер 5“, написана от Щерев...

публикувано на 16.04.18 в 12:05
Дидо Пешев позира с плаката, който е нарисувал за концерти на Mastodon

Дидо Пешев, или как рисуването и музиката сбъдват мечти

Дидо Пешев е един успял млад човек, който работи това, което обича, неусетно е сбъднал голяма своя мечта и въпреки това не спира да иска да се развива. Той е на 30 години. Учил е ландшафтна архитектура. Илюстратор. Прави лимитирани плакати и тениски...

публикувано на 16.04.18 в 11:11
бездомни животни куче

Къде отиват парите за бездомните животни

Бившият министър на земеделието Мирослав Найденов смята, че общинската администрация на София вероятно е нарушила диалога с неправителствените организации и това е част от проблема с многото бездомни животни. Преди да стане министър, той..

обновено на 11.04.18 в 05:05
Жоро Пентаграм в студиото на

Жоро Пентаграм: Върнах се в модата и си стъпих на пътеката, където съм най-силен

Самостоятелно ревю с популярен лейбъл в Лас Вегас и създаване на дрехи за китариста на „Scorpions" Матиас Ябс. Това са част от предстоящите събития в „котешката пътека“ на дизайнера Георги Георгиев, известен като Жоро Пентаграм . През 90-те..

публикувано на 10.04.18 в 13:27

Митрополит Антоний: Христова радост в сърцата, светлина в умовете, добруване и преуспяване на българския народ

Часове преди празника Възкресение Христово, от Ерусалим в България беше донесен пламък от Благодатния огън. За първи път македонска църковна делегация пристигна в София, за да вземе оттук Свещен огън за храмовете в съседна Македония. Православните..

публикувано на 08.04.18 в 01:05
Лопун Фунсо Нямгал поставя будистки знаменца за щастие и късмет

Мъдрости от Бутан

Все по-често през последните години у нас идват лица, посветили се на усъвършенстване на духовната същност, за да разкрият своите търсения и развитие. В България беседите на Лопун Фунсо Нямгал - монах от далечен и трудно достъпен Бутан събраха..

публикувано на 04.04.18 в 02:00

CARisMA - инструменталният китарен дует с българска харизма

Добрата комбинация на класическите елементи в музиката със съвременното звучене. Това е точната формула за инструменталния китарен дует CARisMA . Зад него стоят българката Магдалена Калчева и италианецът Карло Кориери, а името CARisMA идва от..

публикувано на 26.03.18 в 17:30
Пламена Гетова

Актрисата Пламена Гетова: Театърът е светилище, нещо много интимно

За актрисата Пламена Гетова големият британски драматург Харолд Пинтър казва, че е невероятна в изпълнението на ролята в неговата пиеса „Стари времена”. Дори съпругата на Харолд Пинтър, която също е актриса, не била успяла да пресъздаде онова, което..

публикувано на 25.03.18 в 16:21