Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Мария Донева - един роман с много страници и в преливащи се жанрове

Мария Донева е писател, който можем да оприличим на роман с много страници и в преливащи се жанрове . Тя пише стихотворения. Има и къси разкази. Драматург e в театъра в Стара Загора. Поставя пиеси по време на арт терапии, които провежда с хора в..

публикувано на 18.05.19 в 15:16

Надя Ботева възражда любовта към детската песен

Изпълнителката Надя Ботева ръководи вокалната школа за деца в гр. Каварна и паралелно с това възражда любовта към детската песен с националния фестивал „Детска мелодия на годината“. Надя е един от големите таланти на родната джаз музика. Преди..

публикувано на 18.05.19 в 14:59
Композиторът Христо Намлиев

Композиторът Христо Намлиев: Когато правя музика, съм напълно извън ежедневието

Пианист в различни формации и композитор на театрална и на филмова музика. Между тези две паралелни вселени върви ежедневието на Христо Намлиев, гост в „Нощен Хоризонт“. „Много често тези два свята не се засичат, но на мен ми е много..

публикувано на 18.05.19 в 11:19

Порцеланови уникати от Люксембург гостуват в Ловеч

Ловеч е домакин на експозицията "Кралско вълшебство от порцелан". Тя включва над 250 порцеланови чинии и керамични плочки. Порцелановите съдове са уникати. Изображенията върху порцелановите изделия представят историята на Великото..

обновено на 16.05.19 в 12:07

Иван Зрънчев: Държава се пази не само с пушка, но и с книга

Изследване на просветното дело в Трънско издаде 84-годишният Иван Зрънчев. Книгата  „Просветното дело в Трънско от Възраждането до наши дни (1778 - 2018)“ e плод на дългогодишна  работа на бившия учител.  Пред години чул по телевизията..

публикувано на 14.05.19 в 13:35
Григор и Пламена

Четирима български алпинисти се готвят за седемхилядника Хан Тенгри

Четирима български алпинисти тръгват през юли за седемхилядника Хан Тенгри. Той е висок  7010 метра и се намира в планината Тяншан, Централна Азия, на границата между Казахстан, Киргизстан и Китай.  Двама от алпинистите - Григор Вътев и Пламена..

публикувано на 11.05.19 в 11:09
Пламен Сивов

Папата избра безтегловно послание за мир и любов

Все още сме в апогея на страстите. Трябва да мине още малко време, за да оценим визитата на папата. Мнението е на Пламен Сивов от фондация "Покров Богородичен", който коментира за предаването "Нощен хоризонт" отзвука от посещението на папа..

публикувано на 09.05.19 в 09:51
Архимандрит Пахомий

Архимандрит Пахомий: Бог намира начин да спаси душите на хората

„Човешкият ум е твърде ограничен и няма тази сила и тази възможност наистина да проумее какво се случва за човеците, какво е онова чудо, което извършва Христос – всичко онова не са могли апостолите да го проумеят. Затова виждаме един момент,..

публикувано на 08.05.19 в 13:02
Стоян Бабеков

Стоян Бабеков: Българинът ще възвърне своето благополучие

Колкото по-добри сме, толкова по-добре. Трудно се прави добро в днешно време. Това казва диригентът и композитор Стоян Бабеков.        „Винаги съм вярвал, че нашият народ е добър, добър е българинът и ще си възстанови своето благополучие, но трябва..

публикувано на 30.04.19 в 16:02
Момент от ТУЕС феста, организиран от Технологичното училище „Електронни системи“

Ученици представиха високотехнологични проекти за забавни игри, машини и роботи

Технологично училище „Електронни системи“ към Техническия университет в София отвори вратите си за ученици, студенти, родители, специалисти по информационни технологии и представители на компании във второто издание на изложението ТУЕС Фест. Темата,..

публикувано на 23.04.19 в 10:23