Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Дилян и Явор представиха гласа на българските младежи пред ООН

„Шансът да покажем на младите хора, че техният глас може да бъде чут на такова високо ниво, е изключително важен за нас. Както и да ги мотивираме, че всичко, което им се случва, зависи от тях и че могат да влияят върху него, ако бъдат активни“...

публикувано на 16.11.18 в 16:57
Tube Hedzzz

Tube Hedzzz с нов албум и концерт в Пловдив

Българската инди рок банда Tube Hedzzz ще представи новия си албум "Beyond" на концерт тази вечер в Пловдив. На сцената ще излязат Ангел Дюлгеров (китари), Веселин Веселинов-Еко (бас китара), Росен Ватев (барабани) и Пламен Денчев (клавиши)...

публикувано на 16.11.18 в 14:54
Мага Алиев в студиото на „Нощен Хоризонт“.

Мага: Белезите по сърцето са много полезни за душата

„Не съм спрял, не съм се разочаровал, все още всеки ден намирам смисъл да се събудя и да отида в студиото, ето това за мен е постижение. Признанието е на композитора Магомед Алиев – Мага. В „Нощен Хоризонт“ той оцени късмета, който е имал – в..

публикувано на 16.11.18 в 13:46
Георги Фотев

Георги Фотев: Безразличието е по-страшно от омразата

На 29 ноември в книжния център на Нов български университет социологът проф. Георги Фотев ще представи книгата си "Феноменология на чувствата". "Книгата отива и при тези, които изпитват отчаяние, и при тези, които са в надежда, при всички отива. Тя..

публикувано на 16.11.18 в 10:54
Операта влезе в цирк

Александър Балкански-син: Научен съм да бъда колкото добър артист на манежа, толкова и добър човек

"Когато ние, хората на изкуството, дарим, нашето се вижда. Има милиони дарители, които даряват и много, и малко, те дават всичко, което могат да дадат, но остават незнайни дарители." Това каза цирковият артист  Александър Балкански-син в предаването..

публикувано на 14.11.18 в 11:08

Проф. Боян Лозанов: Хималайската сол идва от най-бедния на йод район в света

В последните няколко години в търговската мрежа се предлага и рекламира нейодирана сол – хималайската сол, богата на различни микроелементи. Така се проваля профилактиката на йоддефицитните състояния чрез йодирана сол. Това каза в предаването..

публикувано на 13.11.18 в 10:50

Мариана и Дзиендзюн Тиен: Като Пижо и Пенда сме

Софийският им дом е целият в китайски картини, вътре всичко е китайско. Обратното – домът им в Пекин има български облик. „Там ядем с вилички, тук ядем с клечки. Тук той готви китайска кухня, там аз готвя българска.“ Така изглежда животът на семейство..

публикувано на 09.11.18 в 13:13
Къщите са проект на арх. Стефан Вълканов.

По иновативен проект градят екокъщи на бъдещето

"В съвременния град човек съществува в среда, изградена от едни метални конструкции и се движи в метални кутийки и по този начин е изолиран от естественото земно магнитно поле“, коментира в предаването "Нощен хоризонт" инж. Алина Попова. Тя обясни,..

публикувано на 06.11.18 в 13:00

Станислава Георгиева: За експертите от архивите е мисия да спечелят доверието на дарителите

В пернишкия отдел на Държавния архив се съхраняват редица документи, запазили непознати факти за града и страната.      Началникът на отдела Станислава Георгиева разказва, че архивът пази една малко позната история за освобождението на град Трън от..

публикувано на 03.11.18 в 11:45
Димитър Стефанов и Иван Тотев в студиото на „Нощен Хоризонт

Димитър и Иван от "5 изречения": Литературата е пъзел, ние слагаме едно парченце, читателите подреждат останалата част

„Ние сме Иван и Димитър. Пишем кратко, защото и с малко думи можеш да кажеш достатъчно. Пишем за хубавото и за лошото. Пишем за нещата, които ни натъжават, за онези, които ни радват, и за тези, ежедневните. Пишем, защото ни четете“...

публикувано на 30.10.18 в 17:07