Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Изложба възкресява забравени детайли от Стара София

33 избрани фотографии от Стара София са събрали  Кайя Христова, Невена Велева и Илия Пасков в изложбата " Стара София – градът, фотографът, бижутерът и визуализациите" Центърът, старата градска част около бул. „Мария Луиза“ и Женския пазар..

публикувано на 22.03.19 в 16:23

Новите технологии заличават разликите между половете, без да убиват традиционните роли

Новите технологии овластяват жените, сочат данни от изследване на „Галъп“, представени на конференцията "Жени, технологии, време". Технологиите все по-често помагат на жените да се изравнят с мъжете във възможността за кариерно развитие. И..

публикувано на 22.03.19 в 13:54
Светлозара Лесева

Доброволци спасяват бездомни котки и им намират подслон

Група доброволци решават да се обединят в организацията iCat Rescue през 2016 година. Започват да помагат на бездомни котки, като търсят приемни стопани, които да се грижат за изоставените животни. "При нас рядко попадат здрави животни. Те или са..

публикувано на 21.03.19 в 10:12
Автомобил на Планинска спасителна служба в Пловдив

Иван Драгошинов, БЧК: Посещението в планината е свързано с риск

Всеки трябва да подбира правилно маршрута в планината според способностите си. Отправилият се към планината трябва да се наслади на природата и да се върне жив и здрав при близките си. Това каза в предаването "Нощен хоризонт" Иван Драгошинов, който има..

публикувано на 18.03.19 в 15:49
Игнат Арсенов

Игнат Арсенов прави потребителската защита по-достъпна и разбираема

Игнат Арсенов е директор на Европейския потребителски център от 2010 година. Той е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. Занимава се със защита на потребителите повече от 17 години - първо като специалист в правния отдел на Комисия за..

публикувано на 18.03.19 в 14:55
Ясен Сливенски

Ясен Сливенски: БЧК и работата с хора са като вирус, доброто е заразно

Той знае как се управляват бедствия и как се реагира адекватно при различни кризи. Работата му е да помага в първите моменти при извънредни ситуации. Действал е след наводнения, пожари, земетресение и при бежанска криза. Подавал е ръка на хора,..

публикувано на 18.03.19 в 13:26
Станчо Станев

Станчо Станев: Човекът е творец на своите болести и здраве

Древните траки също са лекували с игли като китайците. За това пише в книгата си "Канон за здравето" директорът на „Българска Ушу Академия” Станчо Станев, който преподава традиционна китайска медицина в Медицинския факултет на Софийския..

публикувано на 15.03.19 в 12:33
Анелия Симеонова, водещата Мая Данчева и Иван Стайков

Безсънието често е симптом за друго заболяване

15 март е Световен ден на съня. Целта на отбелязването е да се насочи общественото внимание към проблемите, свързани със съня, тъй като те често са пренебрегвани. На 16 март специалисти ще се съберат на конференция  "Качественият сън осигурява качествен..

обновено на 12.03.19 в 09:19

Гл. ас. Стела Живкова: В японския език една дума може да изрази цяло състояние

От много години Катедра "Японистика" на Софийския университет "Свети Климент Охридски"  се опитва да разпространи повече информация за японската култура. Това е и една от целите на конференцията "Популярната култура в Япония", в която ще участват..

публикувано на 11.03.19 в 08:35
Здравка Евтимова

Здравка Евтимова: Българите от невъзможното правим постижимо, а постижимото го проваляме

„Виждам българската реалност в две посоки – от едната страна като рана, а от другата страна като лекарство за раната. И ние, като хора в тази действителност – от нас зависи дали да правим от нашата реалност лекарство за раните, или да нанасяме..

публикувано на 08.03.19 в 14:32