Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации
Мария Сапунджиева

Актрисата Мария Сапунджиева: В творчеството човек трябва да изгори докрай

Актрисата Мария Сапунджиева се занимава с театър от втори клас, когато влиза в театралното студио на „Братя Райкови” във Варна. Още си спомня гостуващата историческа постановка „Беласица 1014”, която гледала в захлас и си казала Аз ще правя това!..

публикувано на 20.03.17 в 16:25
Слава Рачева

Актрисата Слава Рачева: Приказките са веруюто, което изповядвам

Това сподели в предаването „Нощен Хоризонт” куклената актриса Слава Рачева, която е изиграла на сцената на Централния куклен театър в София ролята на Малкия принц. Още много, много са нейните роли – не само на сцената на театъра, но и в редица радио..

публикувано на 25.02.17 в 20:12
Недялко Славов

Романът "Камбаната" на писателя Недялко Славов носи изключителен емоционален и социален заряд

Най-новият роман на пловдивския писател Недялко Славов - "Камбаната", носи изключителен емоционален и социален заряд. Книгата е доказателство, че Недялко е явление в българската литература. Книга, която те стъписва, отрезвява и събужда..

публикувано на 23.02.17 в 13:33
Черноокият шаман - Лари Фенинг

Българин, посветен и обучен в Перу, води шамански церемонии

Как един финансист живее между две реалности? Веселин Георгиев е българин, посветен и обучен в Перу да води шамански церемонии. В интервю за предаването "Нощен хоризонт" той разказа как е започнал с тези церемонии: Моите търсения започнаха..

публикувано на 23.02.17 в 13:21

Атанас Скатов: Остават два месеца до първата българска еко-експедиция до вр. Лхотце, търсим спонсор

Първата българска еко-експедиция до връх Лхотце (8516 м, на границата между Тибет и Непал) е под въпрос, остават два месеца, а нужната сума не е събрана. Това разказа пред БНР организаторът - алпинистът Атанас Скатов . От всички кандидати той е избрал..

публикувано на 28.01.17 в 12:37
Леонид Йовчев

Актьорът Леонид Йовчев: Не вярвам в индивидуалния успех

„Съкровището на Силвестър” е първата постановка, в която играе малкият Леонид Йовчев в театралната студия „Аванс сцена” в Плевен. Постъпва в нея на 12 години и продължава до завършването на средното си образование. През пубертета Лео имал силно и..

публикувано на 27.01.17 в 16:43
Мирослава Терзиева

Звукорежисьорът Мирослава Терзиева за последен път в "Нощен Хоризонт"

На 20-ти октомври беше последният „Нощен Хоризонт” за Мирослава Терзиева, защото след дни тя излиза в пенсия. Събитието беше специално отбелязано по две причини: първата, защото тя е особено скъп колега за всички в програма „Хоризонт” и втората,..

публикувано на 20.10.16 в 21:57
Пламен Манасиев

Актьорът Пламен Манасиев: Театърът е вторият ми дом

Над 60 или 70 са ролите, които за близо 27 години актьорът Пламен Манасиев е изиграл на професионална сцена. От началото на своя актьорски път той е в Театър „София”. В момента можете да го видите в спектаклите: „Парижката света Богородица”,..

публикувано на 20.10.16 в 21:31
Добринка Станкова

Актрисата Добринка Станкова: Благодарение на професията си съм имала хиляди живота

За актрисата от Народния театър Добринка Станкова актьорството е мистична професия, защото актьорът с всяка роля създава едно ново същество. Изгражда го от очите, косата, тялото до характера. Творецът на сцената не живее един живот, а преживява много..

публикувано на 30.09.16 в 16:55
Мария Статулова

Актрисата Мария Статулова: Оприличавам хората на цветя и животни

Учител на Мария Статулова във ВИТИЗ е проф. Боян Дановски. Той я е научил да наблюдава хората: как се обличат, как се движат, как се чувстват, какво преживяват... А тя започнала да ги оприличава на цветя и животни. И иска повечето да приличат на..

публикувано на 12.08.16 в 17:05