Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации
Емил Янев и Кин Стоянов

Кин Стоянов: Институтът за българската емиграция трябва да заработи отново

В Гоце Делчев се намира Институтът за българската емиграция в Северна Америка – САЩ и Канада. Негов директор е Тодор Гаджев, а негов създател - баща му д-р Иван Гаджев, емигрирал зад океана през 60-те години на миналия век. Институтът разполага с..

публикувано на 15.01.19 в 10:35

Настимир Ананиев: АПИ не беше готова за въвеждането на системата за електронни винетки

Според Настимир Ананиев от Института по пътна безопасност решението да не се глобяват шофьори без винетки до 15 януари е противозаконно. По думите му, финансовите загуби от това ще бъдат между 10 и 30 милиона лева: "И след като има такава загуба за..

публикувано на 10.01.19 в 02:53

Проф. Олег Гочев направи стенопис на Мадарския конник в Сан Франциско

Проф. Олег Гочев, ръководител на Катедра „Стенопис“ в НХА, е автор на стенописа „България in the USA“ в Сан Франциско.  Стенописът е разположен на т.нар. Остров на съкровищата – бивша военноморска база, сега неделима част от града. Надписът "България"..

публикувано на 09.01.19 в 16:38
Петър Берон

Петър Берон: Маслената палма е бич за тропическите гори

„С Петър Берон по света“ е осъвременено издание на поредица, която припомня и допълва енциклопедичната научно-популярна биография на учения и политик по време на прехода - д.р Петър Берон.  На пазара са две книги, първата от които е посветена на..

публикувано на 09.01.19 в 15:42

Коминочистачът ветеран Жоро Чолаков: Още 50 години ще има хляб за ентусиастите

Доставям топлина на хората, приятно ми е, казва  66-годишният Жоро Чолаков, коминочистач по професия и призвание. Завършил минно инженерство, работил 6 години по специалността, но през 1988-а се захваща с тайните на комините и това продължава до..

публикувано на 08.01.19 в 17:00

Страната ни се включва в планератен астромаратон идния уикенд

На 12 януари с инициативата "100 часа астрономия“ в София Тех Парк страната ни ще се включи в планетарен дълъг уикенд, посветен на тайните на астрономията.  С проявата се отбелязва 100-годишнината от основаването на Международния астрономически..

публикувано на 07.01.19 в 15:45

Серги Гьошев: Децата учат от бабите и дядовците, докато родителите връзват бохчата на живота

„ Ръкавици не са ти потребни, когато човек докосва истински неща като земята и спомените, но ако се наложи да пипаш тръни, сложи си ръкавици, за да не те докосват те .“ Това е написал Серги Гьошев в книгата си „Островът на глиненото ангелче“, която..

публикувано на 27.12.18 в 15:06

"Тиха нощ, свята нощ" навършва 200 години

Най-популярната и най-изпълнявана коледна песен "Тиха нощ, свята нощ" навършва 200 години.  Текстът, който днес е преведен на повече от 300 езика, е написан от австрийския пастор Йозеф Мор, а мелодията по негова молба съчинил приятелят му - учителят..

публикувано на 22.12.18 в 16:21

Художничката Мая Петрова – да рисуваш с вино репродукции на Ван Гог и на Майстора

Изкуството да се предизвикваш, или как всяка трудност и всеки страх се превръщат в трамплин за скок нависоко. Картонче с такъв текст може да бъде поставено под портрета на художничката Мая Петрова, госта в „Нощен Хоризонт“. Мая е графичен..

публикувано на 21.12.18 в 17:10

Микаела, Ася и Славена с медал от международно състезание по синтетична биология

Три български момичета спечелиха бронзов медал от международно състезание по синтетична биология, което се проведе в Бостън, САЩ. Микаела, Ася и Славена представиха теста си за ранна диагностика на заболяването муковисцидоза. Подготовката на..

публикувано на 21.12.18 в 16:33