Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Свежа Дачева

Свежа Дачева в камбанарията на учения и твореца

„Всеки – и пишещите, и непишещите, виждат нещата на света от своята си камбанария. Тази камбанария на всеки е изградена от натрупани знания и опитности – най-често горчиви и изстрадани такива. И заради това може би така ги браним, горещо. Така е и с..

публикувано на 11.11.19 в 14:26
Дани Милев в студиото на „Нощен Хоризонт“

Дани Милев: Трябва да се прави авторска музика, тя оставя диря след теб

„Прави това, което ти харесва“. Тази сентенция следва в живота си музикантът Дани Милев. В предаването „Нощен Хоризонт“ композиторът и певец сподели, че е успял да промени себе си в посока да се наслаждава на всеки хубав ден и да не се ядосва..

публикувано на 08.11.19 в 14:46

Боряна Карагьозова: Масово вземаме ирационални решения

„Обикновено вземаме ирационални решения. След това много бързо си даваме своето обяснение защо сме взели това решение, за да не изглеждаме пред себе си ирационални.“ Това каза в предаването „Нощен хоризонт“ Боряна Карагьозова, която представи..

публикувано на 08.11.19 в 14:19
Даниел Пенев

Даниел Пенев описа историите на хора, които променят България

Младият журналист Даниел Пенев е автор на книгата „Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории“. В нея той разказва за личности и организации с позитивни каузи и дейност. Вярва, че п ромяната се случва постоянно и на всички нива в държавата,..

публикувано на 08.11.19 в 12:42
Бойка Асиова

Романът на Бойка Асиова "Яловата вдовица" излезе на турски език

На 38-мия Международен панаир на книгата в Истанбул в понеделник, на 4 ноември, бе представена книгата на Бойка Асиова „Яловата вдовица“. Романът е носител на националната награда за белетристика „Николай Хайтов“. До дни на книжния пазар ще се..

публикувано на 08.11.19 в 10:56
Милен Германов, Методи Милев и Асен Долмов

30 дни по Пътя на коприната

Трима мъже прекосиха за 30 дни с кемпер няколко държави по Пътя на коприната. Едно такова пътуване е нещо между пътешествие и спорт, казва Милен Германов в предаването „Нощен хоризонт“. Кураж, малко пари и свободно време – това според Милен е..

публикувано на 01.11.19 в 13:07

Д-р Сотир Марчев: Повече активност и слънце срещу дискомфорта от смяната на времето

Дискомфортът от смяната на времето засяга всички хора, както и домашните животни, заяви в предаването "Нощен Хоризонт" д-р Сотир Марчев. Средностатистическият човек се адаптира към промяната за два-три дни, допълни още той и отбеляза: Повече..

публикувано на 27.10.19 в 00:23
Фрагмент от корицата на книгата

Изследователи от БАН събраха мозайка на българските празници и обичаи

Доц. Вихра Баева и доц. Веселка Тончева от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН са автори на "Голяма книга - Българските празници и обичаи". В нея те са събрали и описали популярно ключови ритуали от обредната ни..

публикувано на 25.10.19 в 16:29

Милена Георгиева: Далеч сме от разбирането на езика на живота

Няма ген за интелигентност. Говорим за една плеяда от гени, стотици, които взаимодействат различно и определят различните интелектуални способности на всеки от нас. това каза в предаването "Нощен хоризонт" генетикът и м олекулярен биолог доц. Милена..

публикувано на 22.10.19 в 16:20

Иван Шишиев събира песъчинки от образа на София

„Обичам малките истории – тези, които сякаш големите хора не ги забелязват. Малките истории, тези мънички неща, тези песъчинки могат да повлекат цялата лавина със себе си. Всъщност „Етюд-и-те на София“ е това.“  Думите са на Иван Шишиев, богослов,..

публикувано на 22.10.19 в 11:49