Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Албена Борисова

Журналистката Албена Борисова: Кариера не се прави с автоцензура

Албена Борисова е журналист и писател. В момента работата й е изцяло свързана с политиката. Коментари, анализи и интервюта с български и чуждестранни политици - това е основната част от ежедневието й като журналист. Борисова има три издадени..

публикувано на 13.09.19 в 16:42

Доц. Анна Драганова: Натуралното етерично масло не може да струва 5-6 лева

"Природата ни е дала абсолютно всичко, необходимо за нашето здраве. За съжаление ние не се възползваме. Все още не й вярваме. А Хипократ е казал: „Медицината е изкуство да се подражава на лечебното въздействие на природата“. Това каза доц. Анна..

публикувано на 12.09.19 в 10:18
Природозащитници се борят за възстановяване на популацията на елени в Източните Родопи

Природозащитници възстановяват популацията на елени в Източните Родопи

Разходка из Източните Родопи трудно може да бъде описана в едно изречение. Спиращи дъха красиви язовири, интересни скални форми, наблюдение на застрашени животински видове в тяхното естествено местообитание - Източните Родопи предлагат всичко това,..

публикувано на 29.08.19 в 11:44
Д-р Веселина Бельова

Д-р Веселина Бельова: Има балкански синдром в естетичната дерматология

Доста млади момичета посягат към филърите, въпреки че нямат тази нужда. Изопачава се първоначалната цел на естетичната дерматология да поддържа здрава и естествено красива кожа и се стига до гротескни изражения. Това мнение изрази пред "Хоризонт"..

публикувано на 29.08.19 в 11:36

Мартин Стефанов сред суровата красота на Лапландия

„Винаги съм искал животът ми да е интересен, съответно професията да ми е интересна. Това за мен е много важно.“Това казва за себе си Мартин Стефанов, туристически водач в Лапландия, който живее и работи в градчето на Дядо Коледа – Рованиеми...

публикувано на 28.08.19 в 11:40
Част от новите находки: фрагмент от кост

Динозаврите от Трънско са били по-дребни, обитавали са малък остров

На 22 август завършиха теренните проучвания в рамките на Втората експедиция на Националния природонаучен музей към БАН в търсене на следи от динозаври по българските земи. В нея участваха специалисти от Природонаучния музей, Геологическия..

публикувано на 28.08.19 в 09:29
Станислав Хвърчилков

Китаристът Станислав Хвърчилков: В музиката опитвам много стилове в търсене на себе си

„Като композитор изкарвам най-съкровените неща от себе си, опознавам себе си, слушайки собствените си произведения“. Това сподели в предаването „Нощен Хоризонт“ китаристът Станислав Хвърчилков. Той свири на класическа китара от 30 години...

публикувано на 26.08.19 в 12:05
Петър Вълчовски

Петър Вълчовски: Знаем много за пчелите, но има и много мистерии

Начинът, по който се отглеждат пчелите днес е напълно различен от този, по който са били отглеждани в древни времена. Това каза в предаването „Нощен хоризонт“ Петър Вълчовски, пчелар, един от основателите на сдружение „Биоград София“.        „От..

публикувано на 26.08.19 в 10:43

Ученици добиват мед в пчелин край София

Софийски ученици участват в инициатива за опазване на пчелите и за опознаване на тяхното значение в природния кръговрат.     През пролетта на миналата година, ученици и учители в столична частна гимназия поставили кошер с пчелно семейство в..

публикувано на 23.08.19 в 19:31
Методи Асенов, Виктор Кирков и Асен Трайков в студиото на

Отборът на надеждата дава шанс за интеграция и учи да играеш със сърце

Момчета от институциите и ромските махали, младежи в процес на рехабилитация от наркозависимост, бежанци – всички те имат своя втори шанс в Отбора на надеждата. Тази година всички момчета от отбора ходят редовно на училище. Избрани представители се..

публикувано на 22.08.19 в 15:38