Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екстракти от пътувания с Наталия Илиева

БНР Новини
Връх Мачу Пикчу
Снимка: Martin St-Amant/Wikipedia

Представяме ви изключително любопитния разговор с нашата колега, дългогодишен музикален редактор в БНР и пътешественик Наталия Илиева. Поводът за него е посещението ѝ в Перу и живите спомени, с които се връща от там.

Наталия Илиева е пътуващ човек и запален планинар, но и човек на словото. Чрез своите пътеписи, които самата тя определя по-скоро като екстракти от преживяното пътуване, тя запазва спомена, но и го споделя със своите близки хора. Нещо повече – тя пише тези текстове, за да се чувства непрестанно приобщена с тях, дори когато е на хиляди километри разстояние.

Местата, до които е стигала, са многобройни. Качвала е връх Митикас – най-високия връх на планина Олимп. Посещавала е националния планински парк „Проклетия“, намиращ се между Черна Гора и Албания. И това са само малка част от пътешествията ѝ. Страстта си по покоряването на екзотични и интересни места самата тя определя така: „Пътуването и по-специално планинарството задоволяват изконното човешко любопитство и дават радост от невероятното чувство за свобода“.

Изключителното интересното си пътуване в Перу тя осъществява със своя внук.  За посещението на древния град Куско – столицата на някогашните инки, и на Мачу Пикчу, както и за още много екзотични места в Перу, ще научите от разговора на Наталия Илиева и Ирина Вълчанова.






Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна