Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нападателите на репортера на "Господари на ефира" остават в ареста

Б. Борисов: Побоят на журналистите е недопустим и нападателите ще бъдат наказани с цялата строгост на закона

| обновено на 27.09.18 в 18:26
Димитър Върбанов
Снимка: Господари на ефира

Двамата нападатели на великотърновския журналист Димитър Върбанов остават в ареста. Районната прокуратура им повдигна обвинения за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. 
Докато снима репортаж Върбанов беше нападнат от управителя и работник в склада, където преди три месеца беше открито голямо количество негодни храни с подменени етикети Журналистът е бил в склада, за да провери сигнал, че отново се продават възбранените над 200 артикула храни с общо тегло близо 10 тона:
"Бях заключен вътре в склада. Хванаха ме управителят и двама от служителите и буквално ме изхвърлиха през вратата навън."
Двама от нападателите вече са с повдигнати обвинения и остават в ареста за 72 часа, заяви директорът на областната дирекция на МВР Димитър Машов и допълни:
"Работата по документиране и събиране на допълнителни доказателства продължава."

От Ню Йорк премиерът Бойко Борисов заяви, че побоят на журналистите е недопустим и нападателите ще бъдат наказани с цялата строгост на закона.

"Това е недопустимо. Аз само за кимване или за намек депутати махам от парламентарната група… Към журналист такова нещо не може да се толерира".

По-рано премиерът поиска спешно да му се докладва за разследването на побоя над Димитър Върбанов от предаването "Господари на ефира".

Телевизионният журналист вече е изписан от болницата за домашно лечение. Върбанов е с мозъчно сътресение и травми на лявата ръка и левия крак, но няма опасност за живота му. Назначена му е лекарствена терапия.

Върбанов и операторът бяха нападнати вчера вечерта. Репортерът и операторът влезли в склада без разрешение и не се подчинили на поканата да напуснат. След инцидента на проверка дошла Икономическа полиция.

Въпреки уверенията на Областната дирекция за безопасност на храните, че 15-те тона храни с изтекъл срок на годност са унищожени, негодните храни са все още в склада, съобщиха за БНР източници от разследването.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна