Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецсъдът запорира сметки, дялове и имоти на Ветко и Маринела Арабаджиеви

| обновено на 27.09.18 в 18:18
Снимка: Жоро Александров

Специализираният наказателен съд запорира пари и недвижимо имуществото на Ветко и Маринела Арабаджиеви.  Все още обаче не е ясно на каква стойност е запорът, тъй като се изчаква информация от банковите институции за 12- те сметки на разследваното за данъчни престъпления и пране на пари семейство.  

Още преди седмица заместник-главният прокурор Иван Гешев обяви, че спецпрокуратурата е поискала запор на имуществото на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Днес се изброява до какво от него те нямат вече достъп - дялове на Ветко Арабаджиев в две търговски дружества за общо 114 хиляди лева,  дялове на Маринела Арабаджиева в други пет фирми за общо 165 хиляди лева, четири имота в Пловдив, София и село Свежен - отново нейна собственост. За банковите сметки се съобщава само колко се, но не и къде и кой по колко депозита има. 

Специално се уточнява, че, според официалните регистри, туристическият бос няма на свое име недвижим имот. Въпреки че, след спецакцията в империята "Арабаджиеви" заместник - главният прокурор Иван Гешев се похвали с конфискуван луксозен автопарк, с посочена от него обща стойност между пет и десет милиона лева, запори на автомобили няма, защото като физически лица - нито Ветко, нито Маринела Арабаджиева, не притежавали нито едно моторно-превозно средство. 
Има ли запори на собственост на намиращия се в ареста Вълчо Арабаджиев и на другите две задържани - счетоводителките Ромелия Кирилова и Елена Караянева, от спецпрокуратурата не съобщават. Няма и информация за това има ли напредък по издирването - с европейски заповеди и чрез Интерпол, на Ветко и Маринела Арабаджиеви. 
След като ги определи като бегълци от правосъдието, Иван Гешев предположи, че някъде в чужбина те чакали да видят с какви доказателства разполага прокуратурата, за да преценят какви действия да предприемат. Според адвоката на  фамилията Арабаджиеви, те пътували към България, но трафикът по границата бавел пристигането им. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна