Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров отпадна в Пекин

Григор Димитров
Снимка: Ройтерс

Третият поставен в схемата Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира в Пекин, който е от категория АТР 500.

Българинът отстъпи на квалификанта от Сърбия Душан Лайович с 4:6, 6:2, 4:6 на централния корт в Китайския тенис център.

Още в първия гейм Григор допусна да бъде пробит, след като направи двойна грешка при последната точка.След това сърбинът печелеше убедително сервис геймовете си и така взе частта след 35 минути игра.

Димитров настъпи газта в началото на втория сет, заигра по-агресивно, започна да се движи по-добре и направи пробив на 15 за 2:0. В следващия гейм Лайович стигна до точка за рибрейк от 0:40, но 27-годишният хасковлия я отрази с чудесен бекхенд по правата. Гришо спаси и следващите две точки за връщане на пробива с хубави сервиси и после затвърди. В петия гейм сърбинът все пак върна пробива след двойна грешка на Димитров. Веднага след това обаче осмият в света българин отново направи брейк. Той поведе с 40:0 и реализира втората възможност, след като съперникът изпрати волето в мрежата. После затвърди за 5:2. В осмия гейм Григор стигна до сетбол и го реализира тутакси след грешка при волето на Лайович. Така той изравни частите за радост на хората от неговия фен клуб в Китай, които развяха на трибуните огромен трибагреник.

Заключителният сет започна с пробив на сервиса на Григор. По познатия сценарий от предните две части той предаде подаването си след двойна грешка, общо четвърта в мача. В петия гейм Димитров отрази две нови точки за брейк, след което спечели подаването си за 2:3. Веднага след това първата ни ракета върна пробива при първата си възможност. После затвърди за 4:3 и за първи път в мача поведе в резултата. За съжаление след нова двойна грешка Лайович поведе с 5:4 и след това сервираше за място на четвъртфиналите.Сърбинът поведе с 40:0 и приключи срещата с ас.

Димитров завърши с 23 печеливши удари (9 аса) срещу 37 непредизвикани грешки, 9 от които бяха двойни. Миналата година той стигна полуфинал в Пекин, в който отстъпи на Рафаел Надал. Ранното отпадане на Григор тази година означава, че той ще загуби 135 точки от актива си за световната ранглиста.

Следващата седмица той ще участва на "Мастърс 1000" турнира в Шанхай.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени