Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България през погледа на японска студентка

В Плевен японската общност на студентите от година на година се увеличава. Мачи Мори е сред 30-ината японски студенти, избрали Плевен, за да учат медицина. Идва преди четири години от Нагоя. Обича да пее и танцува, свири на пиано, наскоро приема ново предизвикателство и се снима в клипа към авторската песен на своя приятел.

Все повече стават студентите от Япония, избрали Плевен. За да им напомня за родината, в Медицинския университет преди години засаждат японски вишни, подарени от световноизвестния учен проф. Хасуми, имунолог, който пристига след ден – отново за участие в международната студентска конференция.

Проф. Славчо Томов, ректор на Медицинския университет, се гордее с възпитаниците, двама от които вече работят като лекари в Япония. Обучението на японските студенти е на английски език, но изучават и български, става ясно от разговора на кореспондента на БНР в Плевен.

Успехите на сегашните японски студенти и добрата реализация привличат все повече млади хора от страната на изгряващото слънце в Плевен, а и самата Мачи казва, че се чувства щастлива в България.

Репортажа на Латинка Светозарова можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна