Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спонсор на Роналдо загрижен за обвинението в изнасилване, „Ювентус“ застана зад португалеца

Кристиано Роналдо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От американския гигант в производството и търговията със спортни стоки "Найк" изразиха сериозната си загриженост по повод обвиненията срещу Кристиано Роналдо в сексуално насилие, предаде Франс прес.

"Дълбоко загрижени сме от тези притеснителни твърдения и ще следим отблизо развитието на ситуацията", заяви официален представител на компанията.

Звездата на световния футбол отрича всички обвинения срещу него във връзка с инцидент от 2009 година. През 2016 година той сключи доживотен рекламен договор с "Найк".

В същото време шампионът на Италия по футбол „Ювентус“  застана зад Роналдо. От италианският клуб заявиха, че мнението им за португалеца "остава без промяна".

"През последните месеци Кристияно Роналдо демонстрира своя изключителен професионализъм и отдаденост, които всички в Ювентус оценяваме", написаха от клуба в "Туитър".

"Предполагаемите събития от преди почти десет години не променят това наше мнение, което се споделя от всеки, който е контактувал с този велик шампион", подчертават от отбора от Торино.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна