Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актьорът Димитър Николов: В „Безкрайната градина“ има нежност, но и суровост

3
Димитър Николов (вляво) с Мартин Димитров в кадър от "Безкрайната градина"
Както вече Радио София анонсира, от 5 октомври на голям екран „тръгват“ прожекциите на „Безкрайната градина“ – първия филм на успешния театрален режисьор Галин Стоев.
Самият той определя кино дебюта си като съвременна градска драма, под чиято повърхност се крият невидими светове и се раждат неочаквани чувства.
В основата е пиесата на Яна Борисова „Приятнострашно“, но не е просто киноримейк на театралната постановка.

Филмът пресъздава емоциите на двама братя – единият по-затворен в общуването, а по-големият – преуспял, по професия пиар на кмет. До тях има жени, а едната (Ема) е особено привлекателна за двамата – безмълвна и странно отдадена в изграждането на градина-макет…

Четирите главни роли се изпълняват от Мартин Димитров, Елица Матева, Димитър Николов, Глория Петкова. Тук е и последната роля на Никола Анастасов.
И един любопитен факт, съобщен от продуцента Мартичка Божилова – цветарският магазин, в който е сниман филма, ще бъде прекръстен в…  „Безкрайната градина“…

Георги Нейков ни среща с младия актьор Димитър Николов, който във филма играе ролята на по-малкия брат Виктор, а от една седмица в кината е и филмът „Христо“, в който играе главната роля. Чуйте.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна