Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба на Бисер Дамянов във "Възраждане"

| обновено на 09.10.18 в 10:04

Изложба живопис „Градски разкази“ на проф. Бисер Дамянов  ще се открие в галерия „Възраждане“. Картините на известния график  излъчват светло и приказно настроение, и носят условност и силно изкривена перспектива. Те ни подаряват нещо добро, нещо сърдечно важно насред града, казва галеристката Красимира Алексиева.

Бисер Дамянов е художник, проф. д.изк.н. в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, Педагогически факултет.  Завършва Художествена академия в София през 1982 г. със специалност Графика.

Чете лекции в областите на теорията, историята и методиката на изобразителното изкуство. Основни курсове: Теория на пластичните изкуства, Основи на изобразителното изкуство, История на изкуството, Методика на обучението по изобразително изкуство, Анализ на художествена творба и др.  Има много публикации в областта на изкуството и обучението.  Автор е на 11 монографии, 3 учебника за ВУЗ, съавтор на 12 учебници и учебни помагала по изобразително изкуство за средното училище, както и на над 70 статии. 

 В артистичната си дейност се занимава с живопис, графика и графичен дизайн. Участник е в много национални, регионални и групови изложби, както и в редица международни изложби. Пет самостоятелни изложби.  Автор е на илюстрации и оформления на художествена, научна и учебна литература, на фирмени знаци, лого и визуална реклама.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна