Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Богдан Николов: Догодина в „Арена Армеец“ ще проведем световен шампионат по фрийстайл

Заради сложната ситуация в община Севлиево догодина ще пропуснем световния шампионат по мотокрос

Според Богдан Николов ни очаква интересно състезание на пистата край Долна Митрополия
Снимка: БГНЕС

„Имаме шанс догодина отново да приемем кръг от световния шампионат по мотокрос. Много е сложна ситуацията в община Севлиево. Самото управление на града не заслужава да правим кръг там. Ръководството на общината няма желание там да се провежда такъв шампионат. На сила хубост не става. Така че, следващата година ще пропуснем домакинството в мотокроса. Когато се смени ръководството, може би там ще се върне и световното“, това заяви специално за БНР президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов.

Припомняме че, тази година след 4 години прекъсване заради финансови задължения към Международната федерация (FIM) мотополигон „Горна Росица“ (трасето 10 години беше обявено за номер 1 в света от световната централа) отново беше домакин на кръг от първенството на планетата по мотокрос.

„Водим преговори следващата година да посрещнем кръг от световния шампионат фрийстайл. Състезанието трябва да се проведе на 15 декември в „Арена Армеец“ и да бъде финал на първенството на планетата“, допълни Николов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна