Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румънец е задържан по случая с убийството на журналистката Виктория Маринова

Към момента арестуваният не е заподозрян за престъплението, проверява се алибито му, съобщи полицията в Русе

| обновено на 09.10.18 в 15:04
Тялото на Виктория Маринова бе намерено в събота на брега на река Дунав в Русе.
Снимка: БГНЕС

При разследването на убийството на Виктория Маринова е задържан румънски гражданин, чието алиби се изяснява. Към момента той не е заподозрян за престъплението. Това заяви днес ръководителят на областната дирекция на МВР в Русе старши комисар Теодор Атанасов.

„С него работата продължава. Задържан е за 24 часа“, допълни той, като посочи, че става дума за румънски гражданин с украински произход.

Атанасов допълни, че в оперативния щаб на разследването в Русе участват вътрешният министър Младен Маринов, директорът на ГДБОП и трима прокурори от Върховна касационна прокуратура. 

По-рано „Хоризонт“ съобщи, позовавайки се на свои източници, че има задържан по случая с убийството на Виктория Маринова и че става дума за румънски гражданин, имащ и молдовски паспорт.

Сигналът за жестокото убийство на 30-годишната Виктория, която е и административен директор на телевизия Ти Ви Ен в Русе, беше подаден в събота в 14.18 ч. на телефон 112 от случайно преминаващ гражданин. Тялото ѝ беше открито в храстите по крайбрежната алея в близост до тенис кортовете в Русе.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени