Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет победи на българските боксьори на европейското за юноши

Снимка: БФБокс

Пет победи с пълно съдийско единодушие постигнаха българските юноши на 1/8-финалите от Европейското първенство по бокс в руския град Анапа. 

В категория до 50 килограма Даниел Стефанов бе категоричен срещу Ангелос Анатолакис от Гърция и на четвъртфиналите ще срещне англичанинът Хикфорд.

При 52-килограмовите Ясен Радев не остани съмнение в превъзходството си над Анерчик от Беларус и в спора за медал ще се изправи срещу румънеца Мустафа Аурел Курт. Радослав Росенов също спечели убедително мача си срещу Оскар Собиесик от Германия в кат. до 46 кг и на четвъртфиналите среща унгареца Балинт Капувари. При 48-килограмовите Красимир Джуров победи с 5:0 съдийски гласа италианеца Джузепе Витоло и очаква в следващия кръг азера Али Заманов.

Николай Зафиров нямаше никакви притеснения срещу Йоанис Геменоглу от Гърция при 70-килограмовите и се класира за 1/4-финалите, където ще боксира срещу Мехман Гулиев от Азербайджан. Единствената загуба претърпя Николай Маринов в кат. до 54 кг. Той отстъпи в оспорван мач пред шведа Фредриксон Александър с 2:3 съдийски гласа – 28:29, 29:28, 30:27, 28:29, 28:29.

Днес на ринга в Анапа единствен от юношите ни ще се качи Емирджан Мехмед, който ще боксира срещу Мустафа Вехбе от Германия в кат. до 63 кг. Своя дебют на Европейско пък ще направят и две от трите ни девойки - Дара Ганчева (52) и Ева Порумова (54).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна