Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангелина Бонева: Вносителите на вота на недоверие имат голяма вина за състоянието на здравеопазването

Снимка: БГНЕС

Вносителите на един вот на недоверие злоупотребяват с правото си като не са подготвени и когато са виновни за голяма част от проблемите в здравеопазването. Това каза Ангелина Бонева, член на Управителния съвет на Центъра за защита на правата в здравеопазването, в интервю за предаването „Хоризонт за вас“.

„Дори нямат капчица срам в това да я заявят проблемите в здравеопазването, които всички знаем и за които са виновни те, защото те участват  и в здравни комисии и те са в политическия живот вече две поредни поколения, т.е. извинението, че не са се научили по-скоро трябва да преминава в наказание – щом не знаят как да се държат, трябва да сдадат поста. Това, което се случи, беше махленски сбор. Ние, ако плащаме заплатите на едни хора, за да проявяват подобен тип неуважение към хората, значи наистина системата е бъгната“, каза още Бонева.

Според нея по време на дебатите са цитирани неточни данни и информация.

„Стратегията за вота на недоверие е писана от най-осъждания министър – Гайдарски“, каза още Банова и добави: „Това е много важна точка, която трябва да се отбележи. Не може да имаш най-осъжданото правителство за недаване на лекарства на хората, за спиране на лечение, отделно неколкократно сме осъждали държавата за лошите практики, отказ на държавата да лекува хора с тежки онкологични заболявания и други социално значими заболявания, и в същото време да внася вот на недоверие. Всички искаме да има реформа, но въпросът е, че начинът, по който се бламират нещата преди да се случат, е погрешен“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна