Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10-имата финалисти в "Мениджър на годината 2018" оглавяват компании с общ приход над 2,6 млрд. лева

| обновено на 22.10.18 в 18:13
Снимка: архив

65 висши мениджъри от 24 сектора на икономиката подадоха документи за участие в 11-ия конкурс „Мениджър на годината”.

41 от тях преминаха във втория етап на надпреварата след безпристрастна оценка по редица показатели по специално разработената за конкурса методология. От всички подали документи за участие най-много са лидерите от IT индустрията – 20% са от сектор информационни технологии, дигитализация и бизнес решения. 10% са от сектор банки и застрахователи. Също 10% са и участниците от „Енергетика и ресурси“. По 6% са от „Производство“ и „Транспорт и логистика“.

Чужденците, кандидатствали за титлата, са само шестима през тази година, а жените участници са 21%. Приходите на управляваните от класиралите се във втори кръг участници компании са близо 9,48 милиарда лева (по данни за 2017 година). 

Десетте номинации, които влизат в битка за титлата „Мениджър на годината 2018”, са излъчени от всички класирали се на втория етап. Приходите на компаниите, оглавявани от 10-имата финалисти в „Мениджър на годината 2018“, надхвърлят 2,6 милиарда лева. 

В края на събитието ще бъде обявена и датата на заключителната тържествена церемония, на която ще стане ясно името на победителя в тазгодишното издание на конкурса. Предвижда се кристалната статуетка да бъде връчена от президента на Република България Румен Радев.

Тази година списание „Мениджър” учредява и нова награда. С нея ще бъдат отличавани модерни лидери – възрожденци, които помагат за просперитета и развитието на местната общност и страната. 

Репортажа на Мила Младенова чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна