Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След няколко дни във Варна ще обсъждат строежа на нова Съъдебна палата в града

На заседанието на Висшия съдебен съвет на 25-и октомври във Варна ще бъде обсъдена темата за изграждане на нова сграда за Съдебна палата в морската столица. Вече има насока за терен, върху който тя може да бъде построена. Това заяви  областният управител на Варненска област Стоян Пасев по повод навършването на 140 години от установяването на държавната власт в морската столица:

"Единственото място, където може да се строи нова сграда, това е цирковата площадка. Теренът е собственост на Министерството на правиосъдието, т. е. ще стане много лесно прехвърлянето в собственост на Висшия съдебен съвет.

Държавата трябва да направи една доста голяма инвестиция в изцяло нова сграда, но все още нямаме разчета колко и каква ще бъде тази инвестиция, но Варна си заслужава инвестицията. Както казах, това е вторият по натовареност съдебен район след София. Мястото е комуникативно, на два булеварда. Това е геометричният център и на град Варна. Все пак трябва да удобно и на другите обалсти, тъй като знаете, че Варна е апелативен център и шест области попадат в обхвата на Апелативния съд."

Проблемът с липсата на Съдебна палата датира от 100 години, а от началото на промените досега в града са направени четири първи копки на съдебна палата, но проблемът и до днес остава нерешен.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна