Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да се наложи митинг в подкрепа на Валери Симеонов, смятат от Националното обединение на младите фермери

От Национално сдружение на търговците и превозвачите на горива подкрепят както вицепремиера, така и майките

Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

От организациите, които подкрепят вицепремиера Валери Симеонов смятат, че след днешното му извинение към майките няма да се наложи провеждане на митинг в негова подкрепа. Това прогнозира в предаването "12+3" Венцислав Петков, председател на Национално обединение на младите фермери:

"Няма да се налагат такива неща, след като всички техни искания ще бъдат удовлетворени, нещата ще се нормализират и ще се оправи всичко".

Според Петков, вицепремиерът Симеонов е направил много за фермерите и за първи път от създаването на организацията на дребните фермери е било засвидителствано подобно внимание и са изслушани техните проблеми. "В момента не е най-подходящото време да се сваля правителство и да се искат оставки", обобщи Петков. "Всичките проблеми, които имаме, дребните фермери, при една оставка на правителството стават още по-големи и още повече главоболия ще имаме", допълни той. 

Петков смята, че думите на Валери Симеонов не са били разбрани правилно:

„Не мисля, че г-н Симеонов е човек, който има такива мисли към майките с болни деца. По-скоро той доста е помагал във времето на такива хора, отколкото да има такива убеждения и мисли към тях“.

„Аз не харесвам това управление и това правителство, но ако има нещо добро в това правителство, то се казва Валери Симеонов“, каза пред „Хоризонт“ Симо Симов, говорител на Национално сдружение на търговците и превозвачите на горива. По думите му, Валери Симеонов разбира и познава добре бизнеса и затова от сдружението са винаги готови да го подкрепят. Според Симо Симов, Симеонов има прям и дързък характер, а в случая с изказването му за майките репликата е изпреварила мисълта и това е била неговата грешка.

Национално сдружение на търговците и превозвачите на горива вече е обявило и подкрепата си за майките на деца с увреждания, на които е била предложена „скромна финансова помощ“, поясни Симов:

„Имахме готова програма как да подкрепим техните протести, но усетихме, че като че ли не ни повярваха. Не ни допуснаха до микрофона. Имахме готова алтернатива, бяхме подготвили много сериозни изказвания в тяхна подкрепа. Аз ги оправдавам, защото тези хора много изстрадаха и не вярват на никого“, обясни Симо Симов.

Двете гледни точки чуйте в звуковите файлове.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна