Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров започва участието си в Париж в надпреварата на двойки

Снимка: Лейвър къп

Григор Димитров започва днес участието си в тенис турнира от сериите “Мастърс 1000” в Париж в с награден фонд над 4 милиона долара надпреварата на двойки, като ще има за партньор италианеца Фабио Фонини. Двамата ще излязат във втория мач от програмата на корт номер 2 срещу тандема Жан-Жулиен Ройер (Холандия) и Хориа Текъу (Румъния). Двубоят се очаква да започне след 13:30 часа наше време.

Досега българинът никога не си е партнирал с италианеца в официални срещи. През този сезон хасковлията игра в тандем с Райън Харисън (полуфинал в Бризбън и първи кръг в “Куинс”), Хуан Мартин дел Потро (първи кръг в Индиън Уелс) и Давид Гофен (четвъртфинал в Монте Карло). С белгиеца играха заедно и на „Laver Cup“, като отстъпиха в двубоя си срещу Ник Кирьос и Джак Сок.

Ройер и Текъу са бивши играчи от топ 3 в световната ранглиста на двойки, като имат 22 титли от 2014 година насам. В тандем печелят две титли от Големия шлем - на "Уимбълдън" през 2015 година и от Откритото първенство на САЩ през миналия сезон. През 2015 година те печелят трофея при дуетите и на финалния турнир на АТП в Лондон.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна