Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Такситата в Пловдив вдигат цените до левче на километър

Десетки таксиметрови шофьори от различни пловдивски фирми се събраха този следобед пред зала „Чайка“. Повод за срещата им са увеличените цени на горивата и необходимостта от повишаване на тарифите.

Срещата бе организирана от Националната асоциация за защита правата на таксиметровите водачи и продължи по-късно пред сградата на ТПК „Марица“, където се намира офисът на една от таксиметровите фирми в града. До конкретно споразумение за по-високите дневни, нощни и тарифи за престой, не се е стигнало. 

Въпреки днешните обсъждания няма окончателно решение за това с колко и кога ще поскъпнат таксиметровите превози в Пловдив.

Половината коли ползват метанови уредби, а цената на метана стигна до 1.57 лв. и принуди колегите да минат на друго гориво, заяви Ангел Стаменов, като уточни, че са  против картелните споразумения за увеличаване на цените на горивата. 

Точно, конкретно договаряне за цените на тарифите няма, но се очаква цената на километър превоз да стане близо 1 лев, каза Георги Ряпов. Поскъпването ще е около 10 процента. По думите му следващата седмица вече ще стане ясна предстоящата промяна на таксиметровите тарифи. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна