Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Желязков: Лоша комуникация в ръководството е причина за оставките в БДЖ

Снимка: БГНЕС

Лошата комуникация, невъзможността за работа в екип и разговорите с принципала през медиите са мотивите за поисканите оставки на ръководството на дружеството. Това съобщи на извънредна пресконференция министърът на транспорта Росен Желязков. Той поясни, че ще изясни причините за лошата комуникация и през следващата седмица ще реши дали да приеме оставките на изпълнителния директор на БДЖ Владимир Владимиров, на главния финансист на компанията Филип Алексиев и на третия член на Съвета на директорите – Велик Занчев. 

„В никакъв случай заявленията за предсрочно прекратяване на членовете на Борда на директорите не е оценка за тяхната работа, по-скоро това е моето разбиране за отговорността на целия Борд на директорите, която през следващите дни в колективен аспект ще преценя дали да уважа заедно, или поотделно всяко едно от заявленията“.

Той поясни, че в ръководството на холдинга има напрежение, което не желае да са пренася в работата на дъщерните дружества.

Според Желязков нови имена, които да оглавят БДЖ, не са коментирани.

В БДЖ е назначен одит за състоянието на компанията, който ще е готов до 40 дни. През следващата седмица министърът на транспорта ще изясни въпроса пред комисията по транспорт на Народното събрание и ще обяви становището си.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени