Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забележка е вероятната причина за убийството на мъжа във влака на гара Вакарел

Задържани са двама заподозрени - мъж и жена от Ихтиман, които са криминално проявени

| обновено на 16.11.18 в 15:23
Влакът не може да продължи по маршрута си, докато в него текат следствени действия
Снимка: Николай Христов, БНР

Забележка е вероятната причина за днешното убийство на 50-годишен мъж във влака на гара Вакарел. Задържани са заподозрените мъж и жена от Ихтиман, криминално проявени.

"Лицата - евентуално извършители на деянието, са задържани. Две са лицата - мъж и жена. Мъжът на 38 г. е криминално проявен. Жената - на 47 г. , криминално проявена", каза старши комисар Николай Спасов, директор на Областната дирекция на МВР в София.

Рано тази сутрин работещите на гара Вакарел забелязали човек, който слязъл от влака Пловдив - София и паднал на перона. В същото време двама души от пътниците се опитали да избягат от мястото.

„Забелязах да лежи един човек на перона и около него имаше струпали се хора - началник влакът и останалите, включително и полицията. Нямам представа, така чух случайно от другите хора, минаващи пътници, че при слизането на влака е наръган и някакъв човек е избягал“, разказа Найден Георгиев, собственик на заведение в района.

Все още се изясняват причините за убийството, най-вероятно става дума за забележка, отправена от мъжа към двамата задържани. Намерен е и ножът, с който е извършено престъплението.

50-годишният мъж е получил кръвоизлив и е починал в 8:33 часа в линейката, на метри от болница "Света Анна" в София, съобщи пред "Хоризонт" говорителят на "Спешна помощ" Катя Сунгарска.  Сигналът е бил получен в 8:07 часа, а медиците са пристигнали на място в 8:23 часа. Въпреки че преодолели разстоянието от Вакарел до София само за 10 минути, усилията им се оказали напразни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна