Eмисия новини
от 10.00 часа

Ал Жеро и "Чикаго" – Коледа

петък, 7 декември от 17.30 часа

Снимка: aljarreau.com / Marina Chavez

Днес ще се насладим заедно на някои от най-известните песни, посветени на Коледа, в изпълнение на Ал Жеро и група „Чикаго“.
Ще припомня, че Ал Жеро е американски джазпевец и музикант от френско-креолски произход. Професионално се занимава с джаз музика от 1968 година. Носител е на няколко награди „Грами“, а гласът му добива допълнителна известност благодарение на изпълнението на основната тема в сериала „Съдружници по неволя“ от 80-те години. За съжаление той ни напусна през февруари 2017 г., но музиката му ще продължим да я слушаме с огромно възхищение.
Звукови хроники продължава с коледни песни в изпълнение на други любими музиканти – рокаджиите от „Чикаго“ – американска рок група, създадена през 1967 г. в Чикаго, Илинойс. Изминали са повече от 40 години от създаването им, но въпреки много промени в състава, "Чикаго" продължава да е активна формация и не спира да изнася концерти по цял свят. Чикаго е най-вече с рок баладите си и се нарежда след „Бийч Бойс“ сред най-успешните американски групи.Група „Чикаго“. Снимка: EПA/БГНЕС

Още от