Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инж. Мирослав Мазнев: Подкрепяме всички проверки, които се правят по правилата

| обновено на 12.12.18 в 18:32
Снимка: БГНЕС
Камарата на строителите протестира срещу използването на бранша за политически цели.

От "БСП за България" определиха днешните протести на строителите като атака на едрия капитал срещу опозицията. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви, че строителите се използват, а БСП иска да има правила и свободна конкуренция в бранша.

"Не беше протест, а мирна демонстрация в защита на хората от сектора. Искаме да работим в спокойна обстановка," каза в предаването "Нещо повече" инж. Мирослав Мазнев, изпълнителен директор на Камарата на строителите.

"Създаде се заплаха за работата на самия сектор по заключителните етапи на програмния период, в който би трябвало да бъдат усвоени големи средства. Искаме да бъдем извадени от политическото говорене", настоя Мирослав Мазнев. 

"Резултатите от нашата работа говорят категорично какво сме свършили. Ако едно съоръжение, една сграда не бъде изпълнена според изискванията, ще бъдат нанесени огромни щети. С нашия труд гарантираме спокойствието и сигурността на хората. Във всеки труд има някакви грешки. В нашия труд има 10-годишни гаранции, подчерта инж. Мазнев.

Изцяло в подкрепа сме на всички проверки, които се изпълняват съгласно регламента, допълни Мазнев.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна