Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теди Москов деполитизира Еторе Скола до разказ за любовта и приятелството в "Аз обичам, ти обичаш, тя обича"

tedi_moskov_bgnes.jpg
Снимка: БГНЕС

Любовен четириъгълник, в който се изследва сливането между любовта и приятелството – две човешки и сърдечни неща. Така режисьорът Теди Москов описва новата си постановка „Аз обичам, ти обичаш, тя обича“ в предаването „12+3“. На 14 декември е предпремиерното представление в „Малък градски театър зад канала“, а премиерата е на 16 и 17 декември.

Постановката е базирана на легендарния филм на италианския режисьор Еторе Скола „Обичахме се толкова много“. Оригиналният сюжет на Скола, в който ключовите послания са политически, е деполитизиран в интерпретацията на Теди Москов.  

„Разказва се за трима приятели, които живота ги прекарва през една жена за 30 години. Действието се развива в следфашистка Италия – първите възторзи и първите разочарования от настъпването на демокрацията, както в България. Със Симон Шварц, който е съавтор на сценария, извадихме един паралелен наш сюжет. Вдъхновени сме от филма, но не го следваме и копираме. Актьорите са блестящи и са увлечени от проекта“, разказа Москов.

Той изтъкна, че спектакълът е „по-малко за социални неща“ и концентриран върху „човешкия аспект“ историята на Скола, който е с изключително леви убеждения.

В трите главни мъжки роли са Малин Кръстев, Филип Аврамов и Владимир Зомбори, които изпадали в комедийни импровизации, овладявани от Москов.  

„Имаме любовен четириъгълник. Излизаме от баналния триъгълник. Тази жена се опитва да си обясни на себе си дали е леконравна, или просто е лесновлюбчива и затова всеки път се влюбва в приятеля на своя любим мъж“, разказва Москов. В двете ключови женски роли са младата актриса Катлийн Старейшинска и Ирини Жамбонас.

Повече подробности чуйте от прикачения звуков файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна