Eмисия новини
от 14.00 часа

Кметът на Сливен призова съгражданите си да не чупят градската коледна украса

Снимка: БГНЕС

Кметът на Сливен Стефан Радев отправи апел към съгражданите си да не чупят градската коледна украса. Повод за това станаха неколкократните вандалски прояви към украсата, която тази година струва на общината близо 160 хиляди лева. Последните счупени украси са пред сградата на общината.

Кметът Радев коментира, че счупените украси ще бъдат поправени и отново призова към спиране на проявите на вандализъм в града:

"Призовавам нашите съграждани да пазим това, което правим. По принцип, когато инвестираме в такава украса, идеята е тя да се ползва повече от една година и, разбира се, да се добавят нови елементи, но това да е основата за една по-дългосрочна украса. Но, все пак това е наше. Това е на града ни, това е направено за настроението на нашите деца, гражданите на Сливен и е хубаво всички да го пазим."

Управителят на Общинската охранителна фирма Петко Чолаков съобщи, че в централната градска част вече има дежурни охранители, които пазят поставените съоръжения и спокойствието на гражданите на ледената пързалка.

Още от

С един билет три представления

публикувано на 17.06.19 в 09:07