Eмисия новини
от 14.00 часа

„Доброто пътува с ретротрамвая“ събра дрехи за столичен дом за стари хора

| обновено на 16.12.18 в 11:52
4
Водещата на предаването „Нашият ден“ Ива Дойчинова с Дядо Коледа до ретротрамвая, като част от кампанията на програма „Христо Ботев“ на БНР „Доброто пътува с трамвая“.
Снимка: Ани Петрова

С дрехи, коледни играчки и различни продукти столичани се включиха днес в благотворителната кампания на програма „Христо Ботев“ – „Доброто пътува с ретротрамвая“. С инициативата се оказва помощ за Дома за стари хора в Зона Б5.

Една от първите, които се включиха с дарения беше Мария Гетович.

„Възрастни хора, които могат да бъдат и наши баби и дядовци, които са ни отгледали и са ни дали своята ценностна система. За съжаление всички ние се сещаме за тях, когато идва Коледа и Великден, но за мен добротата е мисия, тоест всеки ден“, обясни тя мотивите си.

Директорът на програма „Христо Ботев“ на БНР Кирил Калев съобщи, че екипът има желание инициативата да продължи и през следващата година.

„Нашите колеги журналисти, репортери, редактори направиха един прекрасен зимен празник на доброто в София и се надявам тази енергия, добрината да достигне до всички краища на страната ни, не само в София. Много хора, които днес се качиха в трамвая и в нашите репортажи благодариха на националното радио и това страшно много ни зарадва и мотивира занапред“, каза Кирил Калев.

Тръгналата днес кампанията „Доброто пътува с трамвая“ е продължение на кампанията „Доброто там, където сте вие“ на предаването „Нашият ден“.

„Да направим едно добро. Насочихме го към Дома за възрастни хора в Зона Б5, най-вече с топлина, с внимание, защото знаем, че празниците са времето, в което това, което най-много тежи, е липсата на съпричастие, на внимание, на топлота и много често точно възрастните хора са жертва на такава самота“, заяви водещата Ива Дойчинова.

Тя призова по-рано днес: „Могат да донесат играчка или някакъв свой дребен подарък - мил жест към възрастните хора и най-вече да се позабавляваме и да се повеселим и да започнем да усещаме празниците с най-красивото в тях - топлината, съпричастието и любовта“.

Галерия

Още от