Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пирати, русалки и скрити съкровища очакват малки и големи в театър „Азарян“

БНР Новини
Снимка: театър „Азарян“

„Островът на съкровищата“ е най-новото заглавие в афиша на театър „Азарян“. Постановката по популярния приключенски роман на Робърт Луис Стивънсън е на младата режисьорка Анастасия Събева, чието име запомнихме от предишния ѝ спектакъл – „Кралят елен“, който се играе също в театър „Азарян“.

Представлението е със специалното участие на Христо Мутафчиев в ролята на страшния пират Флинт. На сцената са още 14 млади актьори, от които режисьорката, по думите ѝ, изисква да могат да правят всичко.
„Аз много държа актьорите, които участват в мои представления, да могат да пеят, да танцуват, да свирят, да подскачат неуморно – всичко едновременно, ако може. Това е наистина ужасно изморително, но за сметка на това смятам, че е много по-вълнуващо, когато на сцената присъстват всички умения на артистите“.

В звуковия файл може да чуете още подробности за новата постановка, които разказаха в „Артефир“ Анастасия Събева и актьорите Елица Костова и Димитр Несторов, а представлението може да гледате на 21 и 30 декември в театър „Азарян“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна