Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Участъкът Братаница-Звъничево вече е отворен за движение след тежката катастрофа

| обновено на 22.12.18 в 19:44
В болница почина тежко ранена жена, за която имаше опасност за живота.
Снимка: БГНЕС, архив

Петима души загинаха тази сутрин при катастрофа на надлеза  между селата Звъничево и Братаница. Сред тях са две възрастни семейства от Ветрен дол и Братаница и жена от Пазарджик. Тежкият пътен инцидент и гъстата мъгла предизвикаха още девет по-леки катастрофи в този участък. Близо шест часа пътят Звъничево-Братаница беше затворен.

По-рано бе съобщено, че при тежката катастрофа на място са починали четирима души, а други трима бяха откарани в пазарджишката многопрофилна болница.

Освен загиналите в момента в болницата има трима мъже и две жени. Информация за състоянието от директора на здравното заведение доктор Васил Вълчев:

"Има трима мъже, които докараха, шофьорите, които са, да им вземат проби кръв - алкохол, наркотици. Те имат съвсем леки травми, такива, които няма да се наложи да остават в болница. Двете жени - едната е със счупено рамо и остана в ортопедията, без опасност за живота, а другата жена, неизписана. Като не си е свършил някой работата, така става. Жестока работа. Пет човека починали и то на какво място - Звъничево на надлеза. Просто не е хвърлено пясък."

Фирмата, която е отговорна за зимното поддържане в района, е "Еко хидро" като подизпълнител на "Пътища"-Пловдив. Управителят  Георги Делчев:

"Не считаме, че вината е наша. Аз бях в базата пет и половина. Мъглата беше 10-15 метра в Пазарджик. Ако имаше заледяване, те нямаше да стигнат догоре, но това става в горната част. Това е невъзможно. За мен е превишена скорост. Разстроени сме цялата фирма, защото при никаква обстановка да стане такъв тежък инцидент."

Участъкът Братаница-Звъничево вече е отворен за движение.

Една от жените бе в критично състояние, но лекарите не успяха да спасят живота ѝ.

„Колегите установиха самоличността. Загиналите са две семейства, възрастни хора,  на възраст между 60-65 години. Едното семейство е от село Ветрен дол, другото от село Братаница. Починалата в болница жена е от град Пазарджик“, каза той.

Директорът на пазарджишката полиция старши комисар Йордан Рогачев каза също пред „Хоризонт“, че катастрофата е станала на надлеза на село Звъничево, където е имало слаба видимост и неопесъчен участък от пътя.

В района на Пазарджик около обед все още има гъста мъгла, така че шофирането трябва да става с повишено внимание.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна