Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Режисьорът Катя Петрова: Взаимоотношенията между хората започват да се разрушават

Катя Петрова
Снимка: Личен архив

„Стават промени през 2018-а, основно световни. Най-важното е, че емоционално се губят взаимоотношенията„. Това каза за БНР театралният режисьор Катя Петрова:

„Взаимоотношенията между хората започват да се разрушават. Нямаме този контакт едни с други, природата ни е в много тежко състояние, а в същото време има непрестанни конфликти между много от държавите. При нас също хората станаха по-агресивни. В този смисъл, развитието на нашата държава и на културата ни не е в застой, но е неспокойно и се търсят пътища за някакви промени. Имаме нужда от промени. Имаме нужда от умение да се поставяме на мястото на другия - политиците да се поставят на мястото на творците и творците да се поставят на мястото на политиците“. 

Петрова сподели пред „Хоризонт", че е автор на спектакъл, посветен на нехайството ни към природата и всичко, което се случва с нея. Историята разказва петролен разлив в океана става причина за смъртта на една чайка. Преди да умре, птицата прави завещание на група котараци и ги моли да отгледат детето ѝ и да го научат да лети.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна