Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На ГКПП Гюешево не се пропускат товарни автомобили поради срив в митническата система

| обновено на 03.02.19 в 17:12
митница
Снимка: Ани Петрова

Срив в митническата информационна система на ГКПП-Гюешево. От 11 часа днес на ГКПП не се пропускат товарни автомобили поради срив в митническата система – така е и на другите граници, казаха служители на ГКПП-Гюешево, които потърсиха Националното радио привечер.

Над 50 са чакащите да преминат през ГКПП-Гюешево тирове и камиони, които не могат да бъдат обработени заради срив в митническата информационна система, казаха водачи. Обраувалата се колона е на 2 километра, казаха от дежурната сменя на пункта. 

Сривът е в митническата информационна система – "Пътни такси", митнически режим – за "транзитно преминаване", за "изход" и др. Митничарите просто не могат да отворят и влязат в компютрите си. Това води до струпване на товарни автомобили, които няма как да бъдат обработени и да преминат. Лошото е, че отникъде не е обяснено на служителите какви са причините, довели до срива и кога ще бъдат отстранени. "Някакъв ужас е", каза малко след 16 ч. днес митничар от дневната смяна, пожелал анонимност.

"Сривът е в митническата информационна система, пътни такси, митнически режим за транзитно преминаване, за изход и други. Това води до струпване на товарни автомобили, които няма как да бъдат обработени и да преминат. Лошото е, че никъде не е обяснено на служителите какви са причините, довели до срива и кога ще бъдат отстранени".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна