Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собственикът на Приключенката Хайди: Котката облагородява характера

4
Снимка: Иван Русланов
Пухкавелка Любопиткова – Хайди е пропътувала стотици хиляди километри и това я превърна в едно от най-популярните животни в българските социални мрежи. Въпреки това, стопанинът й Данаил Нешев, признава, че големите приключения тепърва предстоят.

В деня на интервюто ни към нас се присъединиха и децата от Детския радиохор. Заедно с техните родители, те останаха очаровани от приключенката, която се чувстваше като у дома си. 

Данаил Нешев ми признава, че от доста време гледа котки, а с това научава и много ценни уроци. 

"Разбрах, че котката не е щастливо същество, когато живее само вътре. Тя свиква, но това не й е природата. Затова си казах - независимо колко ще живее, това ще е приключенка котка. Намерих я във Варна. Беше в кашон с още две котета. Тръгна да излиза и беше по-едра и така я избрах. Още тогава, с колата, тръгна на пътуване."

"Не я възпитавам. Котка не можеш да я възпитаваш. При мен е валидно това, което съм аз като характер. Начинът ми на живот се проектира върху нея. Котките много добре копират. Старая се всичко в моя живот да е възпитателно за характера ми. Котката ми не е просто домашен любимец. Това е просто още един елемент, който ми помага за изграждането на благородство, защото при котките трябва да имаш себепожертвователност. Понякога ти трябва да си на заден план, тя да е на преден план", допълва собственикът. 

"Пътувам от много години. Приключенският дух ми е даден от моето семейство. (С котката) първо минахме през Шипка. Направих и невероятна хубава снимка. Това беше първото място, което посетихме. Оттам започнахме Родопите, после и чужбините. Всяко място, което има градивно излъчване, а не просто да минеш да го видиш, всяко такова място става любимо. Имаме и трудни моменти. Веднъж тя нападна две големи кучета, което много ме стресна. С всички сили хукна и се хвърли на муцуната на най-голямото куче, после от него се качи веднага на една череша", разказва Данаил Нешев. 

Още разкази от собственикът на популярната в социалните мрежи котка можете да чуете в прикачения файл.  

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени