Н.Пр. Наргиз Гурбанова, посланик на Азербайджан в България

Н. Пр. Наргиз Гурбанова: Мултикултурализмът е ключов за Азербайджан

„За нас в Азербайджан мултикултурализмът е много повече от простото приемане на съществуването на другите. Не само приемаме чуждата култура, а градим солидарност и диалог.“ Това каза в специално интервю за БНР Н.Пр.д-р Наргиз Гурбанова, посланик..

публикувано на 14.09.19 в 18:25
Банита Фидьова (вляво) в студиото на програма

Банита Фидьова: Всяка катастрофа струва милиони

Една катастрофа струва милиони, в каквато и валута да изберете – това каза в предаването „Хора, пътища, автомобили“ Банита Фидьова, която работи за Европейската федерация на пострадалите при пътно-транспортни произшествия. „Загубата на един..

публикувано на 13.09.19 в 15:07

Наръчник за дигитални умения помага да се разпознае онлайн насилието

Над 6 хиляди са сигналите на горещата линия за онлайн безопасност през 2018 година, две трети от тях са за сексуално насилие над деца, сочат данни на Асоциация "Родители". Кампанията на асоциацията "Героят си ти" цели да предпазва децата от злоупотреби..

публикувано на 12.09.19 в 13:51
Режисьорът Веселка Кунчева и актрисата Милица Гладнишка в студиото на

Как Държавният куклен театър в Стара Загора прочете „1984“ на Оруел

Книгата на Джордж Оруел „1984“ намери своя театрален прочит в постановка на Държавния куклен театър на Стара Загора под режисурата на отличената с „Икар“ Веселка Кунчева. Сценографията и куклите са дело на Мариета Голомехова. Актрисата Милица..

публикувано на 12.09.19 в 10:56
Мария Георгиева

Лекар припомня вкуса на детството в издадена благотворително автобиография

Д-р Мария Георгиева е лекар хематолог. На 13 септември тя ще представи премиерно книгата си "Горчиви гроздови зърна"  в салона на кино "Влайкова" в София. Книгата е романизирана автобиография на нейното детство в родния Белоградчик.  Мария..

публикувано на 10.09.19 в 13:28
Симона Йорданова от Добрич получи медал от космическия тренировъчен център Space Camp Turkey

Симона Йорданова от Добрич участва в симулация на космическа мисия

Момиче от Добрич беше отличено с медал от космическия тренировъчен център Space Camp Turkey. Симона Йорданова е преборила конкуренцията на стотици деца от десетки държави. От лагера през месец август тази година две деца от България се завърнаха с..

публикувано на 10.09.19 в 09:59

Детски ателиета в Столипиново - квартален колорит или изкуство с кауза

В рамките на ден повече от 30 ателиета бяха организирани в рамките на д етски панаир в училище в квартал Столипиново в Пловдив. Ателиета за костюми, детски играчки, маски, пясъчни рисунки, животни от картон, цветя от салфетки, сапунена работилница,..

публикувано на 09.09.19 в 16:25

Мечки нападат добитък в села в района на Смолян

Десетки стопани в няколко родопски общини пропищяха от нападения на мечки. Само през месец август Групата за бързо реагиране при Регионалната инспекция по околна среда и води в Смолян е проверила 15 сигнала за щети нанесени от кафява мечка...

публикувано на 02.09.19 в 17:35

Днес и утре добродейци събират принадлежности за социално слаби ученици

Има много родители, които са финансово затруднени и не успяват да подготвят децата си за училище. Затова група съмишленици, обединени в социалната инициатива "Добродейци", организират днес и утре акция за събиране на дарения.  "Събираме всякакви..

публикувано на 30.08.19 в 13:25
Румяна Слабакова и Златко Ангелов

Кои са тайните на езика за един писател и един лингвист

"Българската литература стои встрани от световната не поради непреводимостта, а поради това, че темите, с които българските писатели излизат в литературното поле, са доста чужди на света. Те обикновено са свързани с въпроса кой е виновен за нашето..

публикувано на 30.08.19 в 12:19